onsdag, oktober 29, 2014

Bønn slår sprekker i den nord-koreanske muren

Jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men det skrives mye om Nord-Korea, i sekulære medier for tiden. Mer enn på lenge.

Og det som skrives handler oftere og oftere om at diktaturet er i ferd med å slå sprekker.

Jeg tror det har sammenheng med dette: Det har vært økt bønnefokus mot landet de siste 10 årene. Jeg mener å huske at det var i 2004 at Åpne Dører satte i gang sin bønnekampanje: Be for Nord-Korea. Åpne Dørers bønneoffensiv dro også andre med seg, slik at det har vært et mye større bønnetrykk for å be for Nord-Koreas forfulgte kirke enn på mange år. Nå begynner vi å se bønnesvaret.

Internasjonale medier har vært mye opptatt av hva som har skjedd med landets diktator, Kim Jong-un. Som kjent har han ikke vist seg offentlig på seks uker, og det vakte stor oppmerksomhet når Kim Jong-un uteble fra en stor feiring av Nord-Koreas arbeiderparti. Vi snakker tross alt om 69 års dagen til landets eneste parti, og hvor det er svært viktig at mannen som holder landet i et jerngrep, viser at han er den øverste lederen.

Spekulasjonene rundt Kim Jong-uns forsvinning er naturlig nok mange. Siden de siste bildene av Kim Jong-un fra det offisielle nord-koreanske nyhetsbyrået, og også internasjonale medier, viser at diktatoren går med stokk, hevdes det at Kim Jong-un er syk. Den sør-koreanske etterretningstjenesten mener å vite at Kim Jong-un er behandlet av en utenlandsk lege, og denne skal ha fjernet en cyste fra Kim Jong-uns høyre ankel. Dette skal dreie seg om en sjelden sykdomstilstand som gir sterke smerter. Det skal være fare for tilbakefall på grunn av Kim Jong-uns overvekt. Nord-Koreas diktator skal også lide av diabetes og høyt blodtrykk.

Noe uvanlig fant også sted i Nord-Korea mot slutten av september. Da skal nord-koreansk stats-fjernsyn ha gitt opplysninger om at Kim Jong-un 'led av ubehag'. Det har aldri tidligere skjedd at den statlige fjernsynskanalen har gitt opplysninger om helsen til den enhver tid sittende statsleder. De tre som har ledet landet siden 1945 har vært guddommeliggjort, og kan dermed ikke bli syke. Landets FN ambassadør avviste derimot 3. oktober at statslederen skulle være syk, og kalte det 'bare rykter'.

Nord-Koreas kristne
Ca 50.000 av Nord-Koreas kristne befinner seg i konsentrasjonsleire. I en nylig publisert artikkel i nettavisen The Vox, en av de mest hurtigvoksende nettavisene i USA for tiden, hevdes det at Nord-Koreas GUlag-leire er et skrekk-regime 'uten noen parallell i nåtids-historien', og at regimet i Nord-Korea er det verste eksemplet på brudd på menneskerettighetene.

Leser du engelsk finner du oppslaget i The Vox her:

http://www.vox.com/2014/10/27/7073029/north-korea-gulags-prison-camps-explainer

Så langt det lar seg gjøre kommer jeg til å oppdatere bloggen jevnlig med nyheter fra Nord-Korea. Jeg håper med dette å kunne gi relevante opplysninger for den som vil be mer fokusert og målrettet for landet, for myndighetene, for de forfulgte.

I denne sammenhengen la oss ta med oss ordene fra Ord 21,1:

'Kongens hjerte er som bekker i Herrens hånd, han bøyer det dit han vil'.

La oss be for Kim Jong-un at hans hjerte kan bøyes, at han opplever syndenød og kommer til sannhets erkjennelse.

Ingen kommentarer: