fredag, oktober 24, 2014

Bevæpnede ortodokse prester konfiskerte menighetslokale til protestanter

Peter Dudnik, hovedlederen for menigheten Gode Nyheter i Slavjansk i Ukraina, er sikker i sin sak: De russiske separatistene utgjør en svært alvorlig trussel mot evangelikale kristne i det østlige Russland.

Det sier en i et eksklusivt intervju med den amerikanske TV-stasjonen CBN News. Dermed bekrefter han det mange andre evangelikale pastorer sier, og som jeg har skrevet om en rekke ganger her på bloggen.

Og pastor Dudnik burde vite hva han snakker om. 12.april tok russiske separatister kontrollen over Slavjansk, og få dager etter dette dukket bevæpnede og maskerte russiske separatister opp for å konfiskere menighetsbygget hvor han tjener som pastor. De russiske separatistene var ikke alene. De hadde med seg to russisk-ortodokse prester, den ene av dem bevæpnet med et gevær.

De to russisk ortodokse prestene gjorde så krav på menighetsbygget, og fortalte at de heretter ville bruke det til å holde sine gudstjenester der!

Pastor Dudnik forteller i intervjuet med CBN News at han han nylig kom over et videoklipp som er tatt opp fra baksiden av menighetsbygget. Der står det to russiske tanks. Mens det blir gitt ordre om at tanksene retter skytset mot ukrainske stillinger, ser man to ortodokse prester stå ved siden av og fremsier bønner.

CBN News ønsket å få en kommentar fra Den russisk ortodokse kirke for å få deres versjon av det det som skjer. Reportasjeteamet kom i kontakt med to av de ledende prestene i Slavjansk. En av dem, fader Nikolaij Famenko (bildet), ba reportasjeteamet gjentatte ganger om å skru av kameraet. Han ønsket ikke å gi noen kommentarer. Etter først å ha forsøkt å konfiskere reportasjeteamets mikrofoner, gikk han med på å gi en kommentar. Den var kort: 'Anklagene mot Den russisk-ortodokse kirken er 100 prosent falske'.

Ingen kommentarer: