lørdag, oktober 18, 2014

Nord-koreansk avhopper oppdaget at faren var en hemmelig kristen

En nord-koreansk avhopper minnes at hennes far alltid lukket sine øyne og sa noe mens han holdt en skje i hånda før han skulle spise.

Hun husker også en sang hennes far pleide å synge når hun var liten, og at hun hørte den igjen etter at hun hadde klart å flykte til Sør-Korea. Den var en kristen salme.

Til sin store overraskelse oppdaget hun at hennes far var en undergrunns-kristen.

Det er pastor Eric Foley, medstifteren av en kristen organisasjon som arbeider for forfulgte kristne, som forteller dette. Og historien til denne kvinnelige avhopperen er ikke enestående. Foley og andre som møter avhoppere fra Nord-Korea hører ofte slike historier som denne. Når disse avhopperne ser tilbake og husker episoder med sine foreldre og besteforeldre inne i Nord-Korea så oppdager de til sin store overraskelse at deres familiemedlemmer faktisk har levd som undergrunns-kristne.

Her er historien til den kvinnelige avhopperen. Pastor Eric Foley skriver: 'Tenk på denne historien når du frokost denne morgenen med dine barn eller barnebarn og de stille legger merke til din oppførsel':

'Faren min studerte medisin ved et universitet i Japan. Når han var uteksaminert åpnet han et sykehus i Nord-Korea og arbeidet der som en helseminister. Moren min var husmor. På grunn av min fars bakgrunn levde jeg godt som ung og hadde nok å spise. Moren min kom også fra en velutdannet familie. Fordi faren min var lege, var han vel respektert av mange. På denne tiden raste Korea-krigen og vi endte opp med å bli atskilt fra min far og vi visste ikke hva som hadde skjedd med ham. Jeg ble etterlatt sammen med min mor og søstre, mens mine brødre var sammen med min bestemor. Vi hadde blitt fordrevet og levde atskilt. Vi hadde ingen som helst kontakt med vår far og visste ikke hva som hadde skjedd med ham.

Når jeg husket faren min, så var det en ting jeg husket bedre enn  noe annet. Faren min pleide å lukke øynene sine mens han holdt en skje i hånden, rett før vi skulle spise. Jeg var bare fire år gammel den gangen, og jeg visste ikke hva han gjorde. Men nå vet jeg at han ba til Gud foran hvert måltid, og sangen han sang var en lovsang. Det forstod jeg når jeg var kommet til Sør-Korea og forstod at denne sangen var en salme. Jeg husker en setning fra salmen: 'Gjør meg hvitere enn snø', og jeg fant den igjen i en salmebok. Jeg ble så overrasket når jeg hørte igjen denne salmen at jeg ropte ut: 'Å, dette er sangen som far sang'. Det viser seg også at en slektning av meg var eldste i en menighet. Han ble drept under krigen. Jeg trodde at navnet hans var 'eldste', det er først senere at jeg forstod at han var en eldste i en menighet'.

La oss fortsette å be for våre nord-koreanske trossøsken. Gud gjør under i dette landet.

Her er originalposten slik den ble publisert på Eric Foley's egen blogg:

http://dotheword.org/2014/10/13/a-north-korean-defector-realizes-years-later-her-father-was-an-underground-christian-his-breakfast-spoon-was-the-giveaway/

Ingen kommentarer: