lørdag, oktober 04, 2014

IS rykker stadig nærmere Bagdad - folk er lamslått av frykt

IS terrorister skal i følge presten i Bagdad, Andrew White (bildet), befinne seg mindre enn 9,6 kilometer fra Iraks hovedstad og kan angripe når som helst.

Andrew White er prest for Hl.Georg-kirken i Bagdad, den eneste anglikanske kirken i hele Irak. Den er lokalisert rett utenfor den såkalte 'grønne sonen'.

'Frykten har virkelig grepet tak i folk. Nasjonen ser ut som om den har kollapset', skrev Andrew White på sin Facebook-side 30. september. Forrige helg ble over 1000 irakiske soldater drept av styrker fra IS.

Bagdad med sine syv millioner innbyggere, som til vanlig er så full av liv, er nå usedvanlig stille. Befolkningen frykter det verste.

'De vanligvis så hektiske gatene var denne morgenen nesten øde', forteller Andrew White. Bagdad er nest største arabiske byen i verden etter Kairo.

'Vi vet ikke hva som kommer til å skje. Det eneste vi vet er at folk nærmest er lammet av frykt', skriver Andrew White.

Andrew White er ikke direkte imponert over den irakiske hæren.

'Denne morgenen var jeg sammen med en av soldatene, som regjeringen har bestemt, skal passe på meg. Jeg spurte hva han ville gjøre om IS dukket opp. Da sa han: Jeg vil ta av meg uniformen og løpe!'

La oss fortsette å be for den uredde presten i Bagdad. Han kjemper en daglig kamp mot MS, med alle de komplikasjoner det medfører. Be også for alle troende som er igjen i Bagdad, om at Gud må forbarme seg over dem.

Ingen kommentarer: