tirsdag, oktober 07, 2014

Møt den uredde troshelten: pastor Gregorij Pavlovitsj

Bildet forteller en historie om mot og ikke minst om stor trofasthet.

Gregorij Pavlovitsj er pastor for en baptistmenighet i en landsby utenfor byen Gorlovka i Ukraina. Han nærmer seg 80 år og har fått prøve litt av hvert, ikke minst under Sovjetregimets forfølgelse av kristne.

Når nå den siste tidens harde kamper nådde landsbyen hvor Gregorij Pavlovitsj er pastor, forlot flesteparten av de kristne landsbyen, mens han ble sammen med menighetens eldre som ikke hadde noe sted å flykte, og noen få barn som de hadde ansvaret for.

Mens de harde kampene pågikk, forteller Russian Ministries, ble frontlinjen mellom den ukrainske hæren og de russiske separatistene trukket opp mellom hjemmet til pastor Gregorij og menighetslokalet. Dette stoppet likevel ikke pastor Gregorij fra å reise gjentatte ganger til menighetslokalet. Hver gang måtte han krysse mange farlige sjekkpunkter.

For flere år siden gravde pastor Greogorij ut en romslig kjeller på eiendommen sin, og dit har mange av landsbyens innbyggere søkt ly. I forbindelse med en av bombingene, landet en av bombene i pastorens hage. Alle vinduene ble knust, men ingen ble skadet.

Pastor Gregorij distribuerer også mat til de trengende og andre livsnødvendigheter. Men han dekker ikke bare landsbyens fysiske behov, men også de åndelige. Mange kommer til pastor Gregorij for å søke hans råd, få trøst og beskyttelse. Hans fryktløshet tiltrekker seg mange, og kommer gjerne for at pastor Gregorij skal be for dem. Hans bønner bringer håp og fred.

Foto: Russian Ministries.

Ingen kommentarer: