fredag, oktober 03, 2014

Psykolog dømt til døden og henrettet i Iran for å ha fornærmet profeten Jona

En tidligere psykiater, Mohsen Amir Aslani (bildet), er blitt henrettet for vranglære etter å ha sittet åtte år i fengsel, i Iran.

Det er The Human Rights Activists News Agency (HRANA), som melder dette. Dette er en iransk menneskerettighets organisasjon med base utenfor Iran.

Mohnsen Amir Aslani ble hengt i fengselet i nærheten av byen Karaj, som ligger vest for Tehran, 24. september. Saken er først blitt kjent nå.

Årsaken til at Aslani skal ha blitt dømt til døden er at den 37 år gamle psykiateren skal ha nytolket profeten Jona i en samtalegruppe hvor han underviste. Han sa at Jona ikke kunne ha blitt svelget av noen hval, og dette var nok til at han ble grepet i vranglære og dømt til døden.

I dag ble det også kjent at 18 nobelprisvinnere i fysikk har skrevet til Irans president vedrørende en fysiker som sitter i iransk fangenskap. Det skal dreie seg om Omid Kokabee. Kokabee ble arrestert i 2011 da han var på besøk i Iran. Han er opprinnelig bosatt i USA. Han ble da anklaget for 'å ha kommunisert med et fiendtlig regime' og for 'å ha mottatt ulovlige midler'.

Omid Kokabee helsetilstand er for tiden svært dårlig.

Ingen kommentarer: