fredag, oktober 17, 2014

Ni kvaliteter hos en forbeder, del 2

Her er andre del av artikkelen som Eddie Smith har skrevet om det som skal karakterisere en forbeder:

4. Å være objektiv og vise empati
Objektivitet og empati er vanskelig. Begge er nødvendige, men de må holdes i balanse. Hvis vi er forbedere fulle av empati som ikke er nøytrale når vi ber, vil vi snart bli fortært følelsesmessig og til slutt bli overveldet av de bønnebehovene vi bærer. Husk ordene til den gamle sangen "Leave It There" av Charles Albert Tindley: ". Bær din byrde til Herren og la den være der"

På den annen side, hvis vi er objektive forbedere uten empati, som ikke kan føle behovene til dem for hvem vi har fått i oppdrag å be, vil vårt bønneliv bli bedervet og til slutt tørke opp.

5. Vennlighet
Å vise vennlighet er helt livsnødvendig for en som står i forbønnens tjeneste. Jeg kan illustrere dette med følgende historie:

En gammel mann gikk rundt med en liten boks med olje overalt hvor han gikk. Hvis han gikk gjennom en dør med hengsler som skrek, tok han litt olje på hengslene. Hvis porten var vanskelig å åpne, helte han litt olje på låsen.

Hver dag fant han en rekke måter å bruke sin flaske med olje til andres fordel. Naboer trodde han var eksentrisk, men han fortsatte sin gjerning, og gjorde alt som sto i hans makt for å smøre de harde stedene og gjorde livet enklere og morsommere for andre.

Bær vi med oss olje av menneskelig godhet? Når det er kø i trafikken, når dagligvarebetjeningen er uhøflig eller sjefen din bestemmer seg for å ta deg, det er da du trenger gledens olje. Gå videre og bruk den. Det vil gjøre dagen  mye bedre.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: