onsdag, oktober 08, 2014

Et forunderlig profetisk budskap, del 4

Her er fjerde og siste del av historien om den forunderlig og nøyaktige profetien som baptistpastor Hermann Hartfeld, fikk fra en russisk-ortodoks munk.

Del tre ble publisert onsdag 24. september. Det er flere som har savnet fortsettelsen. Beklager at det har tatt lenger tid enn jeg regnet med for å oversette dette fra tysk. Det skyldes sykdom:

Mot slutten av desember 1973 ble  Hermann Hartfeld arrestert for tredje gang. Han ble arrestert i Alma Ata og satt fengslet til januar 1974. Han ble satt fri på betingelse av gikk med på å emigrere til Vest. Hartfeld fikk utsatt dette til mai dette året. Etter press fra myndighetene søkte Hartfeld og familien om å emigrere og ble innvilget dette 23. juni. De forlot da Russland til fordel for Vest-Tyskland.

I det de forlot Russland sa Serge, den ortodokse munken som hadde gitt Hermann den forunderlige profetien:

'Ikke glem hva jeg har sagt. Stol ikke på den fremtidige kona til John. Du vil aldri stanse opp med å arbeidet for hjemlandet ditt, for Russland, men det vil innebære stor fare for deg'.

'Vi hadde sett på Serge litt nedlatende, særlig jeg, fordi jeg med mitt rasjonelle sinn, ikke satte min lit til mystikken', skriver Hermann Hartfeld. Så legger man til: 'Det gikk land tid, ikke før Nikolai var kommet seg til USA og jeg var kommet til Tyskland, begynte vi å tenke på det Serge hadde sagt. Vi fikk lære at det Serge hadde sagt var bokstavelig talt helt sant. Hva som ikker er sant er at jeg fremdeles er i Tyskland og ikke i russisk fengsel. Hva angår mine russiske slektninger, kan jeg verken si det ene eller andre. De er fanatiske tilhengere av Russlands president Putin. John og de andre er russisk ortodokse, og jeg har valgt å holde dem på avstand'.

Hermann Hartfeld traff Serge igjen. Da ville han vite om Hermann husket hva han hadde sagt. Hermann bekreftet dette, og Serge ville vite hvorfor han ville reise tilbake til Russland. Hermann Hartfeld svarte at det var fordi han elsket Russland så høyt.

'Det vil bli din død i en isolatcelle i et russisk fengsel', svarte Serge, den ortodokse munken. Tenk på om du virkelig vil det'.

Etter dette møtet reiste Serge til Köningsberg, nåværende Kaliningrad, hvor han senere døde.

Bildet viser Serge utenfor huset han bodde i.

Ingen kommentarer: