fredag, oktober 17, 2014

3038 anabaptister drept i Nigeria

Mer enn 3000 medlemmer av Church of the Brethren er blitt drept av terrorister. Church of the Brethren hører med i den anabaptistiske kirkefamilien.

Kirkesamfunnet - kjent som Ekklesiyar Yan'uwa a Nigeria eller EYN - rapporterte 29. september at angrepene fra den islamistiske terrororganisasjonen Boko Haram hadde tvunget dem til å stenge 26 av 50 distriktsråd etter at så mange som 3038 av deres medlemmer er myrdet.

Presidenten for EYN, Samuel Dali (bildet) frykter et 'folkemord' på kristne i det nordlige Nigeria.

Det skjer nå ukentlige angrep på landsbyer hvor EYN har sine medlemmer, og det uten at nigerianske myndigheter griper inn.

'EYN er sterkt preget av det som skjer', sier Samuel Dali til Mennonite World Rewiew. 'Hele Lardin Gabas, det historiske senteret til Ekklesiyar Yan'uwa a Nigeria, er nesten helt ødelagt. Vær så snill å be om at Herren kan øke vår tro og gi oss styrke til å bære lidelsene'.

Hvor mange som er døde er ennå usikkert. Det kan være flere enn de 3038 de kjenner til. Mange av dem er ennå ikke begravet.

Samuel Dali har reist en del rundt i de berørte områdene i det nordlige Nigeria, og han er svært rystet over det han er vitne. I tillegg til de døde medlemmene er også åtte av kirkesamfunnets pastorer drept, 180 medlemmer er kidnappet, 21 lokale menighetsbygg brent ned. Mer enn 2287 private hjem tilhørende medlemmene er også ødelagt av brann.

Hva ville skjedd i Norge om et av våre kirkesamfunn hadde mistet over 3000 av sine medlemmer?
Hvem vil være med på å be for våre lidende trossøsken i Nigeria denne helgen?

Ingen kommentarer: