onsdag, mai 10, 2017

Bønneledere fra hele verden samlet i Herrnhut disse dager

Det pågår en stor og strategisk viktig bønnekonferanse i Herrnhut disse dagene. Det gleder jeg meg stort over, og skulle så gjerne ha vært der.

Det er The International Prayer Council, med et team av 25 ledere, som står bak invitasjonen til "International Prayer Leaders Gathering" i Herrnhut 8.-12. mai.

Det er første gang Det internasjonale bønnerådet samles på denne måten siden det ble startet rett etter terrorangrepet 11. september 2011. Året etter ble så Det internasjonale bønnerådet formelt lansert. Den gangen ble det kalt "Globalizing Prayer. Transforming our World," og den første samlingen ble lagt til Cape Town i Sør-Afrika. Den gangen kom nærmere 350 bønnenettverk og nasjonale ledere sammen. Hvor mange som er i Herrnhut disse dagene, vet jeg ikke.

At Herrnhut er valgt som møtested denne gang er ikke tilfeldig. Det var her at den "moderne bønnebevegelsen" ble født, med en bønnevake som varte 24/7 i 100 år!

Her er et bilde av bønnetårnet i Herrnhut. Fra toppen av dette tårnet er det en fantastisk utsikt over et svært landskap, hvor man blant annet kan skimte både Polen og Tyskland. Bederne i Herrnhut kunne gå bønnevandringer oppe i dette runde tåret og be for nasjonene.

Litt av utsikten fra bønnetårnet i Herrnhut, selve landsbyen sees litt i bakgrunnen.

En av talerne på konferansen i Herrnhut, er Brian Mills. Det var godt å se et bilde av ham igjen. Det er flere år siden vi møttes sist. For meg har han vært som en åndelig far, og et forbilde i det internasjonale bønnearbeidet. Utrettelig har han stått i en bønnetjeneste som har berørt mange nasjoner.

La oss be for de som er samlet i Herrnhut disse dagene.

Foto: Ioan Peia.

Ingen kommentarer: