mandag, mai 08, 2017

FrP vil innføre "jødeparagrafen" på nytt i Norge

Jøder var en gang uønsket i vårt land. Den såkalte 'jødeparagrafen' er en av de skammeligste i vår historie. Denne helgen sørget Fremskrittspartiet for å gjeninnføre den. For det er i praksis partiets vedtak om å kriminalisere omskjæring av gutter innebærer.

Partiet ynder å fremstille seg selv som 'israelsvennlig', og mange konservative kristne har flokket seg om partiet. At de kan gjøre det ved det kommende valget er og blir uforståelig. I sin iver etter å begrense Islams innflytelse i Norge, har Fremskrittspartiet også blitt Norges mest jødefiendtlige parti. Det burde være en alvorlig tankevekker.

I følge jødisk tro har ikke jødene noe valg: Guttebarn omskjæres på den åttende dagen. Det er noe Gud har bestemt, og jødene har i flere tusen år fulgt denne tradisjonen. En jøde kan ikke endre noe Gud har pålagt, bare fordi de 'fremskittsvennlige' har forbudt deres religiøse utøvelse. For dette er i praksis et knyttneveslag mot nettopp religionsfriheten.

Og FrP bryr seg ikke noe om alvoret i saken. Forstanderen for Det mosaiske trossamfunnet i Norge, Ervin Kohn, har sagt det så tydelig og klart at ingen skal kunne misforstå det: Et forbud mot omskjæring av gutter vil bety slutten på organisert jødisk liv i Norge.

Likevel fatter FrP sitt vedtak, og rammer derfor hardt en av våre minste og mest utsatte minoriteter i Norge. Skammelig! Skammelig! Skammelig!

I en tid som vår - med press fra alle kanter, med forfølgelse, trakassering og direkte hat om utryddelse - burde FrP stått skulder ved skulder ved jødene som bor i Norge. I stedet har de fattet et vedtak som vil kunne bety slutten på jødene her til lands. Både Venstre og SV går nemlig med samme tanker, og plutselig, før vet ordet av det, er jødene på nytt ikke ønsket i kongeriket Norge.

Ingen kommentarer: