tirsdag, mai 16, 2017

En god dag med Ester

Etter en dårlig dag i går med mye kroppslig uro og smerter, har jeg kunnet glede meg i dag over å få gjøre ferdig notatene til bibelstudiematerialet til Logos som utgis av Bibelleseringen. Jeg har sagt det før: hvilket enormt privilegium det er å jobbe med Guds ord! Det blir man aldri lei. Det er noe nytt å finne hver eneste gang.

Denne gangen skriver jeg kommentarer til Esters bok. Den boken har alt man kan ønske seg av spenning og dramatikk, og er vel kanskje mer tidsaktuell enn noensinne. Den gang som nå finnes det en ond Haman som vil utrydde jødene, men heldigvis finnes det også en Ester og en Mordekai  - og ikke minst en Gud som våker over sitt ord og sitt folk og berger det. Det så stygt ut i den tiden som Ester-boken forteller om, men Gud svikter aldri sitt folk. Jeg merker meg at ordet 'jøde' er nevnt hele 53 ganger i Esters bok av de i alt 90 ganger dette ordet er brukt i hele Det gamle testamente.

Jeg har funnet frem den gamle 'predikant-Bibelen' min hvor jeg har alle understrekningene og notatene jeg har gjort gjennom årenes løp. Den er det viktigste arbeidsredskapet jeg har. Så er jeg priviligert fordi jeg opp gjennom årene har skaffet meg mange kommentarer til Bibelen, og det er en fryd å sitte å bla i dem og finne gull.

Så mens det regner ute og er kaldt og grått sitter jeg med en kopp god tea og min Bibel og skriver for Bibelleseringen. Det er en god dag.

Ingen kommentarer: