onsdag, august 03, 2022

Døve flyktninger rømmer fra Kharkiv, Ukraina


 Ukraina (MNN) — Krig er kaotisk og forvirrende selv når du har tilgang til den nyeste informasjonen. Tenk deg å sitte fast i en krigssone i Ukraina, avskåret fra kommunikasjon.

Elena, en døv kristen kvinne fra Ukraina, delte nylig historien sin med Julia Bange, en døv misjonær som tjener i Romania med DOOR International:

Bombingen startet langs grensen, og traff til slutt Kharkov, der Elena bodde. Bygningen hennes ble truffet og blåste ut vinduene, strøm, rennende vann og varme. Elena krøp sammen i leiligheten sin med sønnen hver gang de ikke var i bombeskjulet, og skalket igjen vinduene for å holde kulden ute. De levde på kjeks, litt drikkevann, og den maten de hadde igjen.

En dag bestemte Elena seg for å gå ut for å få mer mat. Hun var sta og hørte ikke på Herren eller naboene om å holde seg inne. Hun gikk ut og så en mann et stykke unna foran henne falle over etter å ha blitt truffet i armen av en kule! Hun gikk umiddelbart tilbake til leiligheten sin. Hun ba Herren om å tilgi henne og ba om unnskyldning for at hun ikke hørte på ham. Hun begynte så å be og spurte Herren hva hun skulle gjøre videre.

Til slutt rømte Elena til Romania med hjelp fra Deaf Bridge, en av DOORs partnere. «Deaf Bridge hadde en varebil klar til å laste opp døve for å rømme fra Ukraina; den (varebilen) ville passe til 10 døve, sier Bange.

«Elena var den eneste som dukket opp den dagen. De andre døve var for redde til å forlate hjemmene sine til varebilen.»

Å gå inn i varebilen var det første av mange skremmende skritt på en farefull reise. «De kjørte gjennom mørket til grensen til Romania; det tok 10 timer, sier Bange.

"Deaf Bridge kommuniserte med sjåføren og veiledet dem om hvilke ruter de skulle ta og hvordan de skulle unngå alle barrierene Russland hadde satt opp på veiene."

I dag har Elena trygt ly i Hellas. For døve kristne som forblir i Ukraina, "er det bare en ventelek for å se hva som skjer videre," sier Bange.

Som vi vet planlegger [Russland] et stort angrep på byen Kharkiv. Mange døve pastorer, deres familier og kirkemedlemmer forbereder seg på å rømme. Deaf Bridge leter etter mer finansiering og ressurser for å hjelpe til med å møte behovene til de døve ukrainske troende.»

FORBØNNSEMNER:

Be om at Herren vil gi døve familier daglige nødvendigheter og mer. «Noen har ikke grunnleggende ressurser som mat og vann. Og hvis bygningene deres – som Elenas bygning – ble truffet av en bombe, kommer de ikke til å ha noe vann eller varme,» beskriver Bange som et eksempel.

"Be om at Herren gir dem fred fordi mange opplevde alvorlige traumer."

- Katey Heart/Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Billedtekst: Julia Bange (til venstre) og andre misjonærer poserer for et bilde med Elena (rød skjorte).(Foto med tillatelse av Julia Bange/DOOR International)

Ingen kommentarer: