tirsdag, august 16, 2022

Kristne iranere når traumatiserte afghanere med evangeliet


Afghanistan (MNN) – Da Taliban erobret Afghanistan for ett år siden, ble Heart4Irans kundesenter oversvømmet av telefonanrop fra redde mennesker.

Mike Ansari sier: "De var uten håp, traumatiserte og redde for livene sine. Alle innringerne trengte traumerådgivning. Så vi ansatte afghanske kristne, trente dem i traumerådgivning og opprettet et stort kundesenter med fokus på behandling av kontakter fra Afghanistan.»

"De snakker med de inne i Afghanistan, og også afghanske flyktninger som flykter til andre land."

Dette initiativet heter Heart4Afgahnistan.

Ansari sier at de fleste innringere ønsket å høre om Jesus. «Vi sa nettopp til dem at Gud elsker dem og ikke har forlatt dem. Vi forsikret dem om at Gud hadde en fantastisk plan for dem.»

Afghansk kirke

Afghanere er veldig teknologikyndige, sier Ansari. De bruker tid på Facebook og Instagram, og prøver å få kontakt med folk utenfor landet.

Dette bidro til suksessen til Heart4Afghanistan-plattformen. Ansari sier: "De leter etter håp, de leter etter mening. Vi lanserte tilbake i 2019, en online virtuell kirke for Iran. Og responsen var stor. Så vi bestemte oss for å gjøre en beta-lansering av en afghansk nettkirke. Og resultatene var veldig imponerende.»

Nettkirken ble nettopp lansert i slutten av juli. Be om at det vil bringe håp og glede til mange afghanere. Du kan støtte denne innsatsen her.

Avdeling i Afghanistan

Heart4Iran har jobbet i Afghanistan siden 2009. Ansari sier: "Vi har gjort to ukentlige live-show på Mohabat TV som når afghanerne."

Afghanere er en del av den persisktalende verden. De snakker og forstår farsi, som er det offisielle språket i Iran.

Kilde: Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: