onsdag, august 10, 2022

Russisk pinseleder støtter Putins blodige krig i Ukraina

Det er djupt problematisk og bekymringsverdig at en av Russlands mest kjente protestantiske kristenledere, biskop Sergeij Ryakhovskij (bildet), som er leder for en av landets pinseunioner, forsvarer Russlands invasjon av Ukraina. 

Opplysningene fremkommer i en nylig utgitt rapport fra menneskerettihets-og trosfrihetsorganisasjonen Forum 18, og gjengitt av redaktør Kari Fure i en artikkel i avisen Dagen.

Fra før av har det lenge vært kjent at overhodet for Den russisk-ortodokse kirke, patriark Kirill en svoren Putin-tilhenger og som helhjertet støtter Russlands blodige angrep på nabolandet. Norsk Telegrambyrå skriver i en reportasje om samme sak at "Patriarken har gått fra å be om fred i Ukraina til å omtale motstanderne av krigen som onde krefter og be om samling bak Putin."

I flere artikler har jeg skrevet om sjefrabbineren for Moskva, Pinchas Goldschmidt har sett seg nødt til å flykte fra Russland på grunn av sin motstand mot krigen i Ukraina, og redaktør Kari Fure opplyser i sin artikkel at også den lutherske biskopen Dietrich Brauer har forlatt Russland og befinner seg nå i Tyskland.

Lederne for Den russiske baptistunionen har sammen med Den europeiske baptistføderasjonen og Baptistenes Verdensallianse kommet med et kommunike hvor de uttrykker sterk bekymring for krigen i Ukraina, og medlidenet med det ukrainske folk. De ber om forbønn for begge land.

At den øverste lederen for en av landets pinseunioner utrykker støtte til krigføring i et annet land vekker oppmerksomhet. Det strider mot evangeliets ånd og Jesu ikkevoldelige lære. Dette bør også bekymre norske pinseledere og pinsevenner.

Ingen kommentarer: