onsdag, august 31, 2022

Kristen organisasjon hjelper ofre for prostitusjon i Hellas

Hellas, (MNN) - Rundt 800 bordeller opererer i hovedstaden Athen, Hellas. Prostitusjon er lovlig i byen, men bare en tredjedel av disse bordellene er lovlig registrert. Uregistrerte sexarbeidere står overfor mange ekstra farer, inkludert misbruk og sykdom.

Under COVID-19-pandemien ble ting vanskeligere for uregistrerte sexarbeidere i Athen. Kundegrunnlaget stupte. Og for å kvalifisere for statlig støtte, måtte arbeidere vise bevis på lovlig drift og skattebetalinger.

Det er derfor AMG International driver et trygt hus i Athen for å hjelpe kvinner med å forlate sexarbeidet. AMG står for 'Fremme evangeliets tjenester.' AMG er et evangelisk kristent misjonsselskap som tjener i over 30 land i verden, og har gitt håp gjennom Jesu Kristi gode nyheter siden 1942.

Brian Dennett nevner Community House Damaris (CHD). «En gresk misjonær ved navn Dina er en pastors kone som har vært knyttet til AMG i mange år. Hun startet dette barmhjertighetshuset som et svar på årene hun brukte på å besøke og vitne til bordeller i sentrum av Athen.»

CHD gir et trygt miljø og terapi for traumer. Kvinner får også jobbtrening slik at de kan forsørge seg selv. Siden safe house ble grunnlagt for 4 år siden, har det tjent 20 kvinner. Programmet er utviklet for å vare i 3 til 7 år. Dennett sier: "Det leder virkelig kvinner til å oppdage sin verdi og sin identitet i Kristus."

«Vi har nettopp hørt fra Dina. Hun fortalte om tre kvinner som nettopp hadde forpliktet seg til å forlate prostitusjonen fullstendig.»

Be om at AMG kan utvide denne tjenesten. Dennett sier: "Det er mange kvinner som venter på å komme inn i det. Vi vil gjerne være i stand til å tjene hver kvinne som ønsker å forlate dette forferdelige livet og få hjelp til å komme til Herren gjennom det.»

Oversatt fra Mission Network Nnews/Norsk  oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: