mandag, august 15, 2022

Forbønnsbehov: Kornskip fra Ukraina forsvunnet fra radaren - på vei til Syria?

Vi var mange som med stor glede og takknemlighet til Gud fulgte det aller første kornskipet på vei ut av havna i Odesa, etter at avtalen mellom Ukraina, Russland og Tyrkia var undertegnet. Skipet, som er registrert i Sierra Leone, var da på vei til Libanon. Sent mandag kveld melder nyhetsbyrået Reuters at kornskipet 'Razoni' (bildet) har forsvunnet fra radaren.

'Razoni' ble sist registrert utenfor Kypros for tre dager siden. Ifølge nyhetsbyrået Associated Press er det ikke klart hvorvidt skipets posisjon er skrudd av fordi det kan være på vei til Syria. Til Reuters opplyser to ukjente kilder at skipet nærmer seg den syriske havnen Tartus. Syria er som kjent en av Russlands nærmeste allierte, og landet har tidligere blitt anklaget for å importere korn stjålet i nettopp Ukraina.

De av dere som har fått kornkrisen i verden lagt på dere av Herren, vi trenger nå å be strategisk! Mange millioner av mennesker er helt avhengige av at ukrainsk korn skipes ut av ukrainske havner, for å unngå å sulte ihjel. 16 skip har så lagt fraktet 450.000 tonn med jordbruksprodukter siden avtalen kom i havn. La oss be om at dette ikke må ødelegge for utskipningen av korn fra Ukraina, og at kornet kommer frem dit hvor det trengs mest!

Ingen kommentarer: