tirsdag, august 23, 2022

Pastor kidnappet i sitt eget hjem


Pastor Emmanuel Maigairi gjorde seg klar til sengs om kvelden 27. februar 2021, da lyden av skudd hørtes utenfor hjemmet hans i delstaten Kaduna i Nigeria. I løpet av minutter hadde tre dusin fulani-islamske militanter brutt seg inn i huset.

Pastor Emmanuel, hans kone, Ladi, og hans svigermor ble bortført og ført inn i bushen av de væpnede mennene. Selv om de løslot Ladi og moren hennes, ble pastor Emmanuel holdt av kidnapperne i mer enn en måned; han ble holdt bundet og hadde bind for øynene hele dagen og tålte larver som krabbet rundt hendene og føttene om natten. Militantene slo ham ofte, noen ganger så hardt at andre i leiren fryktet at han var blitt drept. Til tross for gjentatte trusler og juling fra fangerne hans, forble pastor Emmanuel fast i sin tro.

"Hvis Gud sier at jeg skal dø her, så vil det være min skjebne,"

fortalte han de militante-islamistene. "Hvis Gud sier at jeg vil leve, så vil jeg leve."

Etter litt over en måned i de militante islamistenes leir, ble Emmanuel løslatt og returnert til familien sin. Han gråt av glede da bindet for øynene hans ble fjernet og øynene gradvis tilpasset seg lyset. 

Kidnappinger som pastor Emmanuel har blitt vanlig i delstaten Kaduna. I fjor sporet frontlinjearbeidere til Voice of the Martyrs 3348 kidnappinger, inkludert de av 180 elever fra Bethel Baptist High School i Maraban Rido.

"Kaduna ... har nå blitt en farlig tilstand," sa en frontlinjearbeider. «Islamske terrorister har kidnappet og drept mennesker på veiene, på tog og til og med på Kaduna-flyplassen. Folk er ikke engang trygge i sine egne hjem.»

Kilde: Voice of the Martyrs/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: