fredag, april 03, 2009

Påskeavis uten en eneste henvisning til det som påsken virkelig handler om



Oppland Arbeiderblad utgir i dag sitt påskemagasin. Det er en 40 siders avis kjemisk fri for alt som har med påsken som religiøs høytid. Her finnes foruten annonser reportasjer om pinviner, smøretips, hyttesalg, anmeldelser av påskekrim, mattips, hva slags alkohol man bør nyte, hagetips, og en tre siders oversikt over ulike arrangementer som dans, utstillinger og friluftsliv. Ikke en eneste oversikt over noe kirkelig arrangement, ikke en eneste reportasje fra noen menighet, eller noe intervju om noe som har med påskens virkelige drama å gjøre. Oppland Arbeiderblad er fylkets største avis, og svikter sin rolle som kulturformidler fullstendig. Det sier ikke så rent lite om det sekulære samfunnet vi har fått.

4 kommentarer:

KuleKnut sa...

Æsj, dette er kjipt, jeg er enig med deg..

Vi som veit hva påska egentlig handler om får se det som vårt ansvar, det er vel i bunn og grunn vi som har sviktet..

Bjørn Olav sa...

Det er det nok, vi har ikke levd ut påskens fantastiske budskap. Men likevel burde en så stor avis, og nærmest enerådende her i området, være seg bevisst at det finnes et kirkelig liv som absolutt også en oppegående i påsken. Mange som er i fjellet går til de ulike fjellkirkene, og ikke alle er på fjellet. Påsken handler ikke bare om Kvikk-lunsj, appelsiner og ski.

Anonym sa...

Men har vår påske egentlig noe med den jødiske pesach, og hendelsene med Jesus i dette tidsrommet.

Meg bekjent følger ikke vår påske, den jødiske påsken og er dessuten en etterlevning av en gammel hedensk høytid for den babylonske gudinnen Ishtar. (påske på engelsk er easter, en avledning av ishtar, eller astarte som er varianten av navnet prinsessen brukte.)

Mao. nok en kristianisert hedensk skikk som har erstattet sin jødiske, bibelske motpart i likhet med bla. jul, og påstanden om at Søndag (solens dag) er den nye sabatten pga. Jesu oppstandelse. (at det er gudstjenestedag blir en annen sak.)

Nok et eksempel på den romerske perverteringen av den kristne tro etter at soltilbederen, keiser Konstantin gjorde kristendommen til statsreligion.

Mvh.
Lars

KuleKnut sa...

Men det er da jammen ikke værst da? Nå har vi jo plutselig bidratt begge to på hver vår måte til å fremme litt påskebudskap i lokalavisa! Så var det kanskje ikke så ille likevel? hehe!