tirsdag, april 28, 2009

Åndens kraft og gleden i Herren





Jeg brukte deler av gårsdagen til å lese en artikkel av evangelist Sammy Tippit (det lille bildet), som beskriver hvordan Herren møtte ham gjennom ulike omstendigheter. Blant annet noen venners brå død, og hans egen kreftsykdom. I denne perioden skapte Herren en sterk tørst hos Sammy Tippit etter Seg selv. Jeg skal komme tilbake til hva Gud gjorde gjennom denne fasen av Tippit's liv, men her i denne artikkelen vil jeg fokusere på det Sammy Tippit skriver om en annen evangelist, Dwight L. Moody (det store bildet).

Moody ble en dag oppsøkt av to kvinner. De hadde begge bakgrunn fra Metodistkirken. En av dem var "tante Cook", og den andre var fru Snow. Disse to kom frem til Moody etter han var ferdig med å preke en kveld for å si: "Vi ber for deg!" Moody spurte hvorfor de ba for ham. Kunne de ikke be for de ufrelste istedet? De to damene sa: "Vi ber om at De må få kraften."

Moody på sin side forstod ikke hva de to snakket om. "Hva mener dere med at jeg skal få kraften?" De fortalte ham da om Den Hellige Ånds dåp. Da ba Moody om at de ikke bare måtte be for ham, men at han selv måtte få be sammen med dem!

R.A. Torry som forteller denne historien, forteller også om at "tante Cook" kom til ham for å fortelle hvor inderlig Moody hadde bedt den gangen:

"Hun sa det med ord som jeg ikke tør gjenta, men jeg husker dem godt. Ikke lenge etter - Moody var da på vei til England - gikk han en dag oppover Wall Street i New York. (Moody snakket veldig sjeldent om dette, så jeg er litt i tvil om jeg burde nevne det). Midt i byens larm og travelhet ble hans bønn hørt. Guds kraft kom over ham, og han måtte skynde seg til en venn og be om å få være alene på et rom. Der var han alene i mange timer. Den Hellige Ånd kom over ham og fylte hans sjel med slik glede at han måtte be Gud om å holde sin hånd tilbake, så han ikke skulle dø av bare glede. Han forlot dette stedet med Den Hellige Ånds kraft over seg, og da han kom til London og besøkte menighetene ble hundrevis vunnet for Gud. Dette var årsaken tol at han ble bedt om å komme tilbake senere, og masse mennesker ble da frelst i hans kampanjer."

Jeg tenkte på det, når jeg leste dette: Dette er andre gangen på kort tid du minner meg på gleden som finnes i Den Hellige Ånd. Mens jeg skriver disse linjene kommer jeg til å tenke på ordene fra Salme 16,11:

"For Ditt ansikt er gledens fylde. Ved Din høyre hånd en evig fryd."

Det er noe her jeg må få tak på!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hvordan, men hvordan kan vi (igjen) bli fylt av Ånden...? Vi trenger det vel mere enn noen gang, men for min del synes jeg det ender kun med lengselen..