søndag, april 26, 2009

Nasjonalt bønneråd konstituert og gjør januar 2010 til bønn- og fastemåned



I forkant av årets bønnekonferanse på Grimerud kom Det Nasjonale Bønnerådet sammen, og har nå konstituert seg. Det Nasjonale Bønnerådet består av representanter for ulike bønnenettverk i Norge. Rådets oppgave er å koordinere en felles bønneinnsats for Norge, og være et forum der bønneledere kan samtale og søke Herren sammen for bønnestrategier som vil gjøre det lettere å fokusere og be målbevisst for ulike ting som gjelder hele nasjonen. Det Nasjonale Bønnerådet er ingen erstatning for lokale initiativ, men ønsker heller å oppmuntre til at det tas lokale og regionale bønneinitiativ. Det Nasjonale Bønnerådet har også påtatt seg ansvaret for neste års nasjonale bønnekonferanse. Når og hvor denne blir holdt vil vi komme tilbake til.

Det foreløpige styret for Det Nasjonale Bønnerådet består av: Gunnar Brudeli, Hanne Eliassen, Øyvind Fjellestad, Astrid Nestvold, Alv Magnus og Bjørn Olav Hansen (leder).

Januar 2010 vil bli en nasjonal bønn- og fastemåned. Initiativet til dette kommer fra forbedere i Afrika som har fått Norge lagt på sitt hjerte. Vi kommer tilbake til mer informasjon om dette på et senere tidspunkt. Imellomtiden vil vil gjerne oppmuntre pastorer, prester, forkynnere og bønneledere til å undervise om den bibelske fasten og dens betydning. Snakk om dette i bibelgrupper og bønnegrupper. Vi trenger å vende tilbake til og bevisstgjøre hverandre på betydningen av fasten.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Noe jeg har lurt på flere ganger når jeg har sett slike styrer, og aksjoner som skal samle alle bønnetjenester, og nettverk er om det praktiseres noen senrus?

For det er jo slik at det må finnes noen man ønsker å holde på en armlengdes avstand. Dessuten har jeg sett at en del har manglet, og lurt på om de selv ikke har vært interesserte, eller om de er blitt "sensurert" bort.

F. eks her mangler Skandinavisk Bønnesenter, Nordisk Bønnesenter, og Tafjord Bønnesenter. (og sikkert mange flere)

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Og hva vet du om disse mangler, Lars? Om ikke alle sitter i styret, så betyr jo ikke det at ikke flere er med enn de som sitter styret. Ikke vær så rask med å felle en dom!

Anonym sa...

Hehe, du missforstår hva jeg vil frem til.

Jeg vet til og med at F. eks Nordisk Bønnesenter som regel er med på en del av disse inniativene.

Jeg var heller ikke ute etter et svar på hvem konkret som i tilfellet er holdt ute.

Men jeg kan jo stille spørsmålet på en annen måte:

Hvor ligger økumenikkens grenser i bønnearbeidet når det gjelder råd, styrer og fellesinnitiativ.

Det er ingen negativ agenda eller dom.

Jeg lurer simpelthen på hvordan, og hvorvidt den vanskelige jobben, og balansegangen når det gjelder å favne bredest mulig uten å gå på kompromiss gjøres.

Jeg mente altså ikke på noen måte å antyde at noen av de nevnte ble holdt utenfor, eller ikke kom til å bli inkludert. Tvertimot nevnte jeg såpass mange for at jeg IKKE skulle antyde noe der jeg kanskje kunne ha en misstanke om et av de nevnte bønnesentrene.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Dette skjønner jeg ikke, Lars, det er helt ubegripelig:

"Tvertimot nevnte jeg såpass mange for at jeg IKKE skulle antyde noe der jeg kanskje kunne ha en misstanke om et av de nevnte bønnesentrene"

Poenget var jo at du selv skrev: "F. eks her mangler Skandinavisk Bønnesenter, Nordisk Bønnesenter, og Tafjord Bønnesenter. (og sikkert mange flere)."

Slik man leser dette er at du påstår at disse tre du nevner ikke er en del av Det nasjonale bønnerådet.

Når det gjelder Det nasjonale bønnerådet, som jeg selv har tatt initiativet til, møttes de fleste av de som nå er med i forbindelse med fjorårets nasjonale bønnekonferanse. På disse konferansene deltar mange av disse bønnenettverkene, og det var naturlig å ta utgangspunkt i disse. Vi har hatt en samling for å drøfte det nærmere arbeidet, i tillegg til denne samlingen, og skal møtes på Bønnesenteret i Levanger til høsten.

De som blir en del av Det nasjonale bønnerådet, er gjerne mennesker som gjennom år har vist at de har et bønneengasjement for Norge. Altså et engasjement som ikke bare er lokalt, men også nasjonalt og at de gjerne har hatt dette en tid. Dette er bønneledere som gjennom sitt eget liv, har vist at de har en bønnens tjeneste.

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Joda, men det var rett og slett jeg som var upresis. Jeg skulle kanskje heller skrevet at utifra navnene finner jeg F. eks ikke følgende nevnt.

Noe av grunnen til at jeg ikke fant det nødvendig var at du nettopp skrev at listen var foreløpig, og jeg forsto jo også at man ikke nødvendigvis kan ha alle i et styre.

Ser også at du ga meg et svar på kriteriene som var det jeg lurte på.

Interessante, og tilsynelatende kloke kriterier selv om jeg fortsatt lurer på hvor grensene går, og om de finnes når det litt mer konkret gjelder teologi, og praksis.


Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Jeg vil tro de fleste av disse bønnenettverkene vil kunne underskrive Lausanne-erklæringen, og ha i hvert fall den apostoliske trosbekjennelsen som grunnlag. Interessant i denne forbindelsen er at jeg aldri har hørt om noe bønnenettverk tuftet på liberalteologi.

De bønnenettverkene som er med så langt kjenner vi godt til. Det finnes sikkert flere enn de vi så langt har kontakt med, men så vidt jeg vet har ingen av dem vært med i innbydergruppen til Den nasjonale bønnekonferansen, eller deltatt på denne.

Anonym sa...

Kan du skrive noe om hvilken sammenheng medlemmene av Nasjonalt bønneråd står i?

Stener

Bjørn Olav sa...

Jeg vil tro de representerer det brede lag av grupper innen den protestantiske delen av kirkefamilien. Misjonssambandet er med, det samme er pinsebevegelsen, Den evangelisk lutherske frikirke, Aglow, Ungdom i Oppdrags bønnenettverk, Oase, 40 dager i bønn for Norge, - bare for å nevne noen.

Bjørn Olav sa...

Bare for å understreke dette: De enkelte bønnenettverk driver sin egen virksomhet, enten lokalt eller regionalt eller til en viss grad også nasjonalt. Vår oppgave er mer å legge til rette for å koordinere nasjonale bønneinitiativ. Vi ser også for oss at det opprettes en "koordineringssentral", hvor ulike bønnebehov som angår nasjonen kan sendes, og som igjen sender dette ut til de ulike bønnenettverkene. Ved en nasjonal krise, f.eks, eller ved avgjørende vedtak som f.eks gjøres i Stortinget, kan alle bønnenettverkene få samme beskjed og vi kan lettere be målrettet og konkret.

Anonym sa...

Det spørs jo litt hvordan du definerer "liberalt", men det er jo gennerelt sett lite sannsynlig at noen ber om de ikke tror de får svar. :-)


Mvh.
Lars

Anonym sa...

Til dypere i bønn man kommer til mer vi beviste blir man ved at man kjenner igjen dem som lever i ånden.
Felleskap i ånden er fantastisk felleskap som bryter alle menighets grenser.
Ånden spør ikke etter riktig menighet men om ånden kan bo i hjerte så kristus kan brenne sitt lys for verden.
Bjørn Olav ditt ansvar er å samle alle kristene som ønsker å åpne sitt hjerte for ånden å være verdens lys på befalning fra Jesus selv å være åndelige kraft lys for han i mørket den matriele verden sin ånd.
Du har store muligheter til ett stort arbeide i Jesus men alt ego må vike plass for Jesus uransakelige veier der han velger sine i alle menigheter og enslige venner som søker å hjelpe han.
Den som tar på seg en stor oppgave har også ett stort ansvar.
Husk at det er Jesus selv som skal bringe brødrene sammen vi er bare fysiske hender som skal bringe alle bedene sammen til å skape lyset som skal komme fra nord å vekke verden så Jesus kan stige ned i det hellige land.
Man kjenner brødrene på at dem kjenner jesus kjærlighet og at dem er uten fordømmelse for andre grener på treet til Jesus for dem ser stammen kilden Jesus som arbeider i hele legemet som trenger hele kroppen.
du kan ikke si til hodet at du ikke trenger føtter.
Det trengs mange forskjelige deler for å skape legemet så kjødet egoet må vike for tilit til at det er Jesus selv som velger sine om vi tar anstøt eller ikke.
Jesus lengter etter sammlin av dem som kan be for verden med kraft og glede på en samlet måte så lyset ikke bare fortrenger mørket fra enkelt menneske men fra land og ledere som holder folk i treldom på jorden.
Jesus elsker alle sjeler på jorden som trenger hans kraft som vi kan formidle igjennom våre legemer og ånden sammen med Jesus selv.
Å være i Jesus kraft å få delta i hans arbeide for å bringe kjærligheten fra guds hjerte til lidene mennesker er en tjeneste som er egoløs men så fylt med glede at den som er i det kan ikke gjøre noe annet.
Må Jesus styrke deg i din tjeneste så du har styrke og frimodighet til å finne alle som ånsker å være ett levende lys for jorden i Jesus bønne kraft tjeneste for hele jorden for å bringe himmelrike ut i hele jorden der vi alle blir brødre og søstre i Jesus hjerte.
Venn i Jesus

Anonym sa...

" 'I am Jesus of Nazareth, whom you are persecuting,' he replied. My companions saw the light, but they did not understand the voice of him who was speaking to me.

Anonym sa...

My companions led me by the hand into Damascus, because the brilliance of the light had blinded me.

About noon, O king, as I was on the road, I saw a light from heaven, brighter than the sun, blazing around me and my companions.

to open their eyes and turn them from darkness to light, and from the power of Satan to God, so that they may receive forgiveness of sins and a place among those who are sanctified by faith in me.'

that the Christ would suffer and, as the first to rise from the dead, would proclaim light to his own people and to the Gentiles."

if you are convinced that you are a guide for the blind, a light for those who are in the dark,

For God, who said, "Let light shine out of darkness," made his light shine in our hearts to give us the light of the knowledge of the glory of God in the face of Christ.


Let light shine out of darkness amen