fredag, april 24, 2009

Vi gleder oss sammen med våre koptiske venner



Vi gleder oss sammen med våre koptiske venner i Skandinavia som endelig har fått sin egen biskop. Den koptiske pave Shenouda II har sendt biskop Anba Abakir fra Kairo til Sverige. I vårt naboland finnes det en koptisk ortodokse forsamling i Stockholm. Mens Sverige har 300 koptere, finnes det bare 20 familier i Norge. Kopterne i Norge bor veldig spredt. Det er planen at anba Abakir skal komme til Norge om ikke så lenge, for å besøke disse.

Den koptisk ortodokse kirke har opplevd en sterk vekkelse de senere årene. En vekkelse som har begynt i klostrene. Mange har kommet til en levende tro på Jesus. Selv har jeg opplevd møtet med biskop Thomas, som en revitalisering av mitt eget bibelstudium og bønneliv. Våre koptiske venner har mye å lære oss om vandringen med Jesus, og om et liv i etterfølgelse.

Biskop anba Abakir levde i kloster frem til 1999. Fra 1999-2004 fungerte han som prest, og fra 2004 som biskop.

Du finner flere opplysninger om den koptiske biskopen her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?ID=168798

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er en sterk opplevelse å være i Egypt å besøke kopterene. Vennligheten når man besøker kirkene der jeg har tatt nydelige bilder av jesus som holder jorden i sin hand.Egypterene er også glad i å vise bilder av Jesus som barn sammen med Josef og Maria noe som gleder hjertet.
Har også besøkt hovedsetet i kairo der Markus er begravet på området under de fire himmel dyrene. Når man sitter å føler på nærværet av Jesus inne i dem gammmle kirker kjenner jeg ofte den dype kjærligheten som sitter i veggene etter bønn natt og dag.
Om man kommer på kvelden kan man også møte noen fra menigheten som ber til Jesus eller for hverandre.
Dem bøyer seg mot bakken før dem nermer seg Jesus som betyr alt for dem.
Hvis noen skulle reise til Egypt så er en stille stund i kirken en velsignelse.
Barna sitter ofte utenfor og ser tv sammen eller leker med det lille dem har. Selv har jeg sittet å sett film under åpen himmel om ørkenfedre som ble matyrer for dem ønsket å følge sin vei til Jesus.
Venn i Jesus