tirsdag, april 28, 2009

Evangelist med et brennende bønneengasjement - ser tusenvis frelst hvert år



Navnet Sammy Tippit (her med kona Debara) er kanskje ikke så kjent her i Norge, men han fremstår som en av de ledende evangeliske stemmene i verden. Oppslutningen om hans møter flere steder i verden er oppsiktsvekkende høyt. I mars 1999 talte han til over 300.000 mennesker i en tredagers evangelisk kampanje i Addis Ababa i Etiopia. I mai samme år talte han på verdens største stadium, Maracana i Rio de Janeiro, hvor tusenvis av mennesker ble frelst. I de 40 årene han har vært i tjeneste som evangelist, har han talt i mer enn 80 land. De siste årene har han besøkt noen av verdens mest utsatte og krigsherjede land med sine evangeliske møter. Tippit er sterkt sosialt engasjert, og legger til rette for å hjelpe nødlidende. Fra dag en av har tjenesten hans vært bygget på bønn, og det er tydelig at Sammy Tippit er en bønnens mann. Han kan tilbringe ukesvis alene med Herren, og alle hans kampanjer er organisert slik at det både er bønn i forkant, under og etterpå.

De siste årene har Sammy Tippit også vært en av hovedtalerne på de såkalte "Heartcry for Revival" møtene, som er blitt holdt en rekke steder i USA. Blant annet har Billy Graham organisasjonen vært vertskap for noen av dem. Tippit, som er født i 1947 i Louisiana, fikk sin ordinasjon fra Sørstatsbaptistene i 1968. Han ble en av lederne innen Jesusvekkelsen i Chicago, og fra 1973 til 1988 fikk han stor betydning for de forfulgte kristne i det tidligere Sovjetunionen. ved sine mange besøk. Han var blant de første til å holde store nasjonale kampanjer i Moldova, Romania og i 1992 hadde han gleden av å være den første til å preke evangeliet på et stort folkemøte i Mongolia. Tippit har utgitt boken: Hvordan be for din familie. Tippit er kreftoperert de senere år, men har kommet seg bra etter operasjonen og har som mål å løpe Greek Marathon dette året!

For flere opplysninger om Sammy Tippit:

http://sammytippit.org/home/index.php

Her finner du oppdaterte opplysninger om de siste møtekampanjene, bibelundervisning, etc. Absolutt en side som du bør legge til dine favoritter.

1 kommentar:

Anonym sa...

And he said, “Hear my words: If there is a prophet among you, I the Lord make myself known to him in a vision; I speak with him in a dream.