tirsdag, april 14, 2009

Grensesprengende evangelisering i Sverige!


Øynene mine fylles med tårer når jeg leser om Alpha-kurset i Sävedalen nord for Göteborg. I Ansgarkyrkan arrangerer de nemlig Alpha-kurs for det svenskene kaller "förståndshandikappade". Initiativtager er Ann-Christin Larzon, mamma til Andrè, en begavet kunstner med Downs syndrom og autisme. Sävedalens Missionsförsamling gjør dermed troen tilgjengelig for alle! Det grunnleggende i denne forsamlingen er at alle skal være velkomne. Jeg tror det er første gang jeg hører om et slikt tiltak. Måtte Gud åpne manges øyne for å starte noe lignende!! Jeg har gode venner på Lillehammer som i flere år nå har arrangert Alpha-kurs. Gjennom dem har flere kommet til en levende tro på Jesus. Jeg takker Gud for de som står så trofast med i dette arbeidet i nabobyen vår, men interessen for Alpha har dessverre vært nedadgående i Norge de siste årene. Det er gjerne slik vi driver her til lands. Vi kaster oss på noe som vi synes er spennende, og så hopper vi av igjen etter en kort tid. Men Alpha har vist seg å være et meget effektivt virkemiddel i evangeliseringarbeidet. La oss be om at vi får en ny bevissthet om dette i våre forsamlinger, og at det også kan startes slike som her i Sävedalen, så troen kan gjøres tilgjengelig for alle. (Foto: Jonatan Sverker/Dagen.se) http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=167808

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint! Skulle ønske noen gjorde det samme her i Norge. Det er så mange av "disse mine minste" som holdes utenfor det kristne fellesskapet.

Anonym sa...

Takk for gode ord om Alpha-arbeidet på Lillehammer. Oppsummering om siste kurs kommer når vi har hatt evalueringsmøte. Har tillatt meg å sende linken videre til Leif Gordon Kvelland i Normisjon/Alpha for informasjon og inspirasjon.
Tove O

Ann-Christin Larzon sa...

Tusen tack Bjørn Olav för dina ord om vår Alphakurs för "intellektuellt funktionshindrade."
Jag blev så rörd och glad över dina ord!

Jag rekommenderar andra församlingar att våga starta Alphagrupper för "dessa våra minsta" som inte är så små när allt kommer omkring :-)
Alla blir berörda när de får lära känna våra kursdeltagare, föredragshållarna har imponerats av hur stilla de sitter och hur de tar in undervisningen.

Till hösten kommer vi antagligen att starta en ny lättfattlig Alphakurs för "alla" och mixa gruppen, det blir spännande.
Med vänliga hälsningar från Ann-Christin Larzon

(som faktiskt är halvnorsk med rötter i Fredrikstad Norge)

Bjørn Olav sa...

Takk Ann-Christin for din kommentar. Jeg ble så grepet av dette flotte initiativet. En god venn av meg har en multihandikappet sønn, og som pastor har jeg forsøkt å integrere funksjonshemmede i den forsamlingen jeg var pastor for. Blant annet arrangerte vi et kurs, som resulterte i en stor økumenisk gudstjeneste. En gruppe med Downs var aktivt med i planleggingen, og gjennomføringen.

Skriver til deg senere, og vil gjerne presentere din nettside her på bloggen. Men først skal jeg igjennom en hjerteklinikk.

Ann-Christin sa...

Hej Björn!
Jag sänder dig min sons hemsida:
http://web.telia.com/~u91900038/Andre/andre.htm

Hans namn är André Larzon, han är 25 år och har Downs Syndrom + måttlig autism. Han är en mycket uppskattad konstnär som arbetar i daglig verksamhet varje dag, på ett Galleri i vår kommun//Mvh Ann-Christin Larzon

Anonym sa...

Hej igen!
Jag läser nu om dina problem och din oro över din hälsa! Skriver in dig som ett böneämne och skall bedja för dig och din fru!
Gud välsigne dig!
Mvh Ann-Christin Larzon