torsdag, april 23, 2009

Tenn opp en ild i oss



På vei til den nasjonale bønnekonferansen på Grimerud i går ble jeg sittende å lytte til en keltisk lovsangscd. Det ble til stor velsignelse for meg. De mjuke tonene, sekkepipene, fela, ordene som lodder som djupt berører meg så sterkt. Jeg føler meg ett med dem, og svært hjemme i den keltiske spiritualiteten.

I dag, torsdag, hvor Jesus ba for enheten blant de kristne, lyder morgenbønnen slik i min keltiske bønnebok:

Gud, som gir liv til menneskeslekten, du roper dagen opp til et nytt morgengry og kaller oss til å leve i fellesskap:

Treenige Gud, Du evige tre i èn, herliggjør Ditt folk, gjør det til ett. Tenn opp en ild i oss, som kan brenne bort stolthet og makt. Skap i oss en tillit, som kan få hjertet til å blomstre i tjeneste.

Treenige, hellige Gud, kom til oss som morgendugg. Gi oss Din kjærlighet, den som leder all vår kjærlighet til Deg.

Bønnen er skrevet av Ray Simpson, kommunitetsleder for det økumeniske og verdensvide fellesskapet Aidan- og Hildakommuniteten, og som bor på den hellige øya Lindisfarne. Bildet er tatt denne påsken på Lindisfarne, hvor gode venner av meg feiret Kristi oppstandelse.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja gud taler på mange måter i verden.

Skap i oss en tillit, som kan få hjertet til å blomstre i tjeneste.

Kan det være annet en fortapelse å leve uten Guds kjærlighet.Men trøsten er at Jesus ser oss i mørket,smerten,selvhatet,utrygghet,stoltheten,herskesyken og lidene.
Jesus vet at vi skammer oss over synden derfor skal vi vite at Jesus dømmer oss ikke når vi ber han om å hjelpe oss å velge det gode.
Jesus vil bare at vi skal bli ett med han og faderen så vi blir elsket totalt uten behov for synden, for vi har det så godt.
Å tjene Jesus er så godt for han elsket oss først.
Venn i Jesus