fredag, april 03, 2009

Hva gjør Gud med våre synder når vi bekjenner dem?



Rosalind Goforth, kona til den kjente Kina misjonæren Jonathan Goforth (1859-1936), skriver i en av sine memoarbøker, at hun satte seg ned en stille kveldstime med Bibelen sin for å finne ut hva Gud gjør med våre synder når vi bekjenner dem. Her er hva Rosalind fant ut:

1. Han legger dem på sin Sønn, Jesus Kristus. "Vi for alle vill som får, vi vendte oss hver til sin vei. Men Herren lot den skyld som lå på oss ramme ham." (Jes 53,6)

2. Kristus tar dem bort. "Se Guds lam, som bærer bort verdens synd." (Joh 1,29)

3. De er fjernet bort fra oss med en umålelig avstand. "Så langt som øst er fra vest, lar han våre misgjerninger være langt fra oss." (Salme 103,12)

4. Søker man etter dem, er de ikke å finne: "I de dager og på den tid, sier Herren, skal de lete etter Israels misgjerning, men den skal ikke være til, og etter Judas synder, men de skal ikke finnes, for jeg vil tilgi dem..." (Jer 50,20)

5. Herren tilgir dem. "Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett." (1.Joh 1,9) "I ham har vi friheten, kjøpt med hans blod, tilgivelse for syndene." (Ef 1,7) "Han som forlater din misgjerning..." (Salme 103,3)

6. Han renser oss alle i Sønnens blod: "Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi fellesskap med hverandre, og blodet fra Jesus, hans Sønn, renser oss for all synd." (1.Joh,7) " ... og fra Jesus Kristus, det troverdige vitne, den førstefødte av de døde og herren over jordens konger, Han elsker oss og har fridd oss fra våre synder med sitt blod." (Åp 1,5)

7. Han renser oss så vi blir som den hvite ull. "Kom og la oss gå i rette med hverandre, sier Herren. Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø, om de er røde som skarlagen, skal de bli som den hvite ull." (Jes 1,18)

8. Herren forlater alt: "Den ugudelige må forlate sin vei og den urettferdige sine tanker og omvende seg til Herren, så skal han forbarme seg over ham, og til vår Gud, for han vil gjerne forlate alt." (Jes 55,7)

9. Han tramper dem under fot og kaster dem i havets dyp. "Han skal igjen forbarme seg over oss, han skal trå våre misgjerninger under føtter. Du skal kaste alle deres synder i havets dyp." (Mika 7,19)

10. Han husker dem ikke mer. "Syndene deres og all deres urett vil jeg ikke minnes mer." (Hebr 10,17)

11. Han kaster dem bak sin rygg. "For du kastet alle mine synder bak din rygg." (Jes 38,17)

12. Han tilregner oss ikke vår synd. "Salig er det menneske som Herren ikke tilregner synd." (Rom 4,8)

13. Våre synder er skjult. "Salige er de som har fått sine lovbrudd tilgitt og sine synder skjult." (Rom 4,7)

14. Han utsletter dem. "Jeg, jeg er den som utsletter dine misgjerninger for min skyld, og dine synder kommer jeg ikke i hu." (Jes 43,25) "Jeg utsletter dine overtredelser som en tåke og dine synder som en sky. Vend om til meg, for jeg gjenløser deg." (Jes 44,22)

15. Gjeldsbrevet er slettet. "Gjeldsbrevet mot oss slettet han, det som var skrevet med lovbud; han tok det bort fra oss da han naglet det til korset." (Kol 2,14)

1 kommentar:

Anonym sa...

En viktig nyhet.
Jesus lever han so op fra korset.
Få kristene forstår oppstandelsens viktighet.
Jesus venner feirer oppstandelsen for der viser han seieren over dødens makt.
Å leve i oppstandelsen der man sammen med Jesus ser seierskronen som viser at dem rettferdige skal arve den nye jord.
Glede er Jesus som seierherre lar meg sitte hos seg i hans himmelsk kirke der evig glede er for Jesus har seiret men venter til at meneskene skal forstå at det er fulbrakt.
Jesus la nå din oppstandelse kraft som kirken viser i nattverd korset med solen som stråler som Jesus som er lyset livet kjærligheten og gleden.
Ingen er mere kjær i Jesus en dem som deler hans Kjærlighet og glede som ett barn.
Jesus vandret i glede til den syke piken for han viste det vennene ikke forstod at Guds plan med sykdommen var å åpne hjertene til hennes foreldre.
Vennene var sinte på Jesus for at han var glad på veien til henne.
Men se han viste dem at alt har en høyere mening selv sykdom-
Å vandre i Jesus er gleden som ingen tros makter i djevelen kan ta fra en sann venn av Jesus.
For Jesus sier "fra nå av kaller jeg dere venner"

Broderlig i Jesus Kjærlighet