søndag, april 12, 2009

Med døden nedtrampet Han døden



Jeg har forsøkt å oversette noen av påskehymnene som brukes i Den ortodokse kirke. De er så vakre, og innholdsmettede, og er min lille påskehilsen til bloggens mange lesere denne 1.påskedag:

Ære være Faderen og Sønnen og Den Hellige Ånd. Nå og alltid og i evigheters evighet. Oppstandelsens dag! La oss opplyses av høytiden! La oss omfavne hverandre! La oss si: "Bror", selv til dem som hater oss! La oss tilgi alt for oppstandelsens skyld og rope slik:

Kristus er oppstanden fra de døde, med døden trampet Han ned døden og til dem som er i gravene gav Han liv.

Etter å ha sett Kristi oppstandelse, la oss falle ned for den hellige Herren Jesus, Han som alene er uten synd. For Ditt kors faller vi ned, o Kristus, og din hellige oppstandelse lovsynger og priser vi. For Du er vår Gud og vi kjenner ingen annen uten Deg. Ditt navn påkaller vi.

Kom alle troende, la oss falle ned for Kristi hellige oppstandelse. For se, gjennom korset har glede kommet til hele verden. Alltid prisende Herren, lovsynger vi Hans oppstandelse.

Gjennom å ha utholdt korsfestelsen overvant Han døden med Sin død.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,han er oppstanden!

Takk for denne vakre påskehymnen!

Jeg har funnet en link til programmet om den koptiske eneboeren som Bjørn Olav skrev om tordag 9. april. Det var helt spesielt å se dette programmet. Lengselen etter felleskap med Herren ble bare mer forsterket for min del etter og ha sett dette.

Vær stille for Gud, min sjel!

Sett av en time og bli berørt!

Programmet kan sees her:

http://orthodoxfathers.org/?p=261

Stener

Karin sa...

Amen Halleluja!Jesus Lever!
Vamos a cantar una lavansa a mi Senor!El vive! Gloria de Dios!

"Han håller hela världen,
i sin Hand Han håller hela världen,
Ja,Han håller hela världen
i sin Hand!

Låt oss upphöja och till be
Vår Kung och Frälsare idag!

Bjørn Olav sa...

Så fint at du fant linken, Stener. Det har vært noen vanskelige dager for meg i påsken med hjerteproblemer, så jeg har ikke rukket med alt.

Denne filmen berører, det skal være sikkert. Noen vil kanskje reagere på noe av det som fremkommer her, men om man evner å se bort fra det som kan virke ukjent, og våge å slippe innpå seg en del av de prosessene denne filmen skaper, er det verdt det!Jeg kan ikke si meg enig i alt hva den anglikanske presten sier, og gjør. Men fader Lazarus er en opplevelse i seg selv!

Bjørn Olav sa...

Jeg deler ditt halleluja, Karin, for den oppstandne Frelseren!