fredag, april 03, 2009

Ukrainsk baptistfamilie tok til seg åtte barn





Anatolij og Valentina Skirdins har i mange år hatt en drøm om å starte et kristent familiebarnehjem i Lagansk i Ukraina. Ekteparet Skirdins er baptister. Og nettopp det gjorde myndighetene skeptisk. Men Lugansk var den eneste byen i Ukraina uten et barnehjem. Da Anatolij og Valentina henvendte seg til myndighetene for å ta ansvaret for et av barna som trengte hjelp, sa myndighetene tvert nei. En av dem sa: "Skal troende ta ansvar for disse barna? Over mitt lik!" Avslaget på deres søknad var ikke i Guds plan! Han ville det annerledes.

Over en tid fulgte myndighetene nøye med Anatolij og Valentina, og sakte men sikkert ble deres oppfatning av dem endret. De så to mennesker med en stor kjærlighet for de utslåtte og trengende i samfunnet. Anatolij og Valentina gikk skoler, og de la opp budsjetter og endelig i 2008 kunne det første familiebarnehjemmet i Lugansk åpne. Familien Skirdins har adoptert åtte barn: fire gutter og fire jenter, i alderen fra 4 til 15.

Anatolij og Valentina, som er aktive medlemmer av den lokale baptistmenigheten, lovpriser Gud for Hans store trofasthet og vitner om hvordan Han har lagt alt til rette for dem. Arbeidet med barna er til stor velsignelse for dem, men samtidig også utfordrende. Ikke minst fordi de skal følge opp skolearbeidet deres. Vi anbefaler Anatolij og Valentina og deres åtte barn til bloggens forbedere, slik at de kan være med på å huske dem i bønn.

Ingen kommentarer: