tirsdag, april 14, 2009

Sennepsfrø kommuniteten i Seattle



I vår presentasjonsrunde av nye og gamle kommuniteter og kristne fellesskap, har vi kommet til Mustard Seed House, eller på godt norsk: Sennepsfrøhuset. Dette er et lite flergenerasjons fellesskap i Seattle, USA. Deres spiritualitet er en salig blanding av keltisk inspirert kristen tro, arbeidslivets rytme, bønn, gjestfrihet og relasjonsbygging. Mustard Seed House ser på seg selv som en del av den såkalte nymonastiske bevegelsen, som blant annet henter mye av sin inspirasjon fra tidebønnene og de åndelige disiplinene. De later ikke som de er munker eller nonner, men tar på alvor de beste verdiene som klosterbevegelsen representerer. Blant annet en daglig bønnerytme.

I sin presentasjon sier medlemmene i Mustard Seed House at de vil heller "være enn late som", derfor driver de ikke med mange virkegrener. De tar relasjonsbyggingen på alvor, og vil gjerne være der for hverandre. De ser på huset de eier som et slags veikryss, hvor ulike mennesker møtes for samtaler og fellesskap. De ønsker at de skal være et hjem for pilegrimer.

For tiden arbeider de mye med å finne fram til en felles forståelse av hva det vil si å leve i en kommunitet. Dette gjør de gjennom felles bønn, samtaler og bibelstudium. Hver søndag spiser medlemmene av kommuniteten felles middag. Dette er også dagen for å dele felles liv, i bønn, brødsbrytelse og undervisning. Medlemmene av kommuniteten møtes også ellers i uken over en kopp kaffe eller te, arbeider i den store hagen hvor de produserer 60 prosent av alle grønnsakene og frukten som brukes i kommuniteten. Her planlegges også felles arbeid som må utføres, utflukter og annet kommuniteten gjør sammen.

Vi kommer tilbake til mer informasjon om Mustard Seed House senere.

Ingen kommentarer: