tirsdag, august 28, 2018

Når det å la seg døpe koster alt

Bengt Sjöberg, kjent som hele Sveriges 'flyktninge-pastor', forteller så gripende i dag på sin Facebook-side, her i min oversettelse:

"Den unge mannen står lengst fremme i den overfylte kirken denne mandagskvelden. Før han blir døpt vil han si noe:

'Ved alle viktige anledninger i livet mitt har jeg hatt mor og far ved min side. De har alltid vært der for meg. I dag er det den viktigste dagen i livet mitt; det er dagen da jeg får ta fatt på et helt nytt liv. Mor og far er ikke her. De har tatt avstand fra meg, men nå ..." og så strekker han fram begge hendene sine og svinger dem over alle de tilstedeværende, "Nå er dere min nye familie!"

Bengt Sjöberg går så frem til den unge mannen i hvite dåpsklær og omfavner ham, før de så går ned i dåpskummen og den unge mannen lar seg døpe på bekjennelsen av sin tro på Jesus som sin Frelser og Herre. Dette skjedde i går, på et bønnemøte i Storfors frikyroförsamling.

Også en kvinne døpes denne kvelden. Mange har kommet for å se hvordan en baptistisk dåp finner sted. De fremmøtte er ikke blyge. De sitter lengst fremme for å være vitne til det som skjer.

For noen koster det, ikke bare mye, men absolutt alt å bli døpt.

Selv var jeg nylig med på en dåp av en kurdisk kvinne som er kommet til tro på Jesus. Jeg skal ikke si hvor eller når av sikkerhetshensyn. Det var en sterk opplevelse.

Ingen kommentarer: