lørdag, august 18, 2018

Profetisk tegn: 30 år siden den første messiansk-jødiske konferansen ble holdt - den første på 1900 år

I går fikk jeg et spennende nyhetsbrev i posten, hvis profetiske innhold, begeistrer meg! I år er det ganske nøyaktig 30 år siden den første messiansk-jødiske konferansen i Jerusalem ble holdt. Da hadde det gått ganske nøyaktig 40 år siden David ben Gurion erklærte staten Israel for gjenopprettet og dens selvstendighet. Dette var den første messiansk-jødiske konferansen på 1900 år.

Konferansen i Jerusalem ble holdt i pinsen - Shavuot - som i 1988 var 20.-22. mai. Israels 40 års jubileum var blitt feiret uken forut for dette.

"Det var virkelig en historisk begivenhet som burde feires: Guds trofasthet og utrolige makt for å gjenskape staten Israel etter 1900 år," skriver Shira Sorko-Ram, som sammen med sin mann driver den messianske organisasjonen "Maoz Israel".

Sammen med Ari, sin mann og Sid Roth, mannen bak det kjente TV-programmet: "It's Supernatural" organiserte de en reise til Israel for 476 messianske jøder og kristne, som alle elsket Israel. Det skulle vise seg å være den største tur-gruppen i Israel på denne tiden i 1988. Den første Intifadaen hadde begynt fem måneder tidligere og var nå intens. Volden var så stor at selv de mest ivrige jødiske turistene holdt seg unna Israel - selv om det var Israels 40 års jubileum som selvstendig nasjon.

I en tid uten Internett, klarte likevel staben til Maoz Israel å kontakte alle de messianske jødene og mange kristne i landet for å fortelle dem at de ville holde en konferanse. Men hvor skulle de være? Hvilket hotell ville ta imot dem? Ikke et eneste hotell var interessert i å ta imot messianske jøder, dessuten var det forbudt å bruke elektrisk utstyr som mikrofoner og høyttalere. Det var jo en av Herrens høytider:

"20 mai var Erev Shabbat (kvelden før sabbaten, idet helligdagen begynner kvelden før), 21. mai var altså sabbaten og 22.mai var den bibelske høytiden, Shavuot. Det var ingen mulighet til å ha noen konferanse på noe hotell da. Vi bar," forteller Shira Sorko-Ram.

Noen foreslo Hotell Diplomat i den østlige delen av Jerusalem. De snakket med hotelleieren, og han sa ja. Det de ikke visste var at hotellet var i ferd med å gå konkurs. Eieren brydde seg derfor ikke om han fikk flere problemer! Det flotte var at hotellet hadde 500 rom.

20.mai var hotellet fullt. Så dukket det opp 50 personer fra Honduras. De ville også ta del i konferansen. Arrangørene trodde ikke sine egne øyne. De fant et ledig hotell like i nærheten av Hotell Diplomat, som het Eden, hvor disse personene fra Honduras kunne bo. Blant talerne på konferansen var Avi Mizrachi, David Chernoff, Lance Lambert, Arieh Bar David og Dr. Michael Brown.

Den kvelden Shira Sorko-Ram husker best var kvelden da Dr. Michael Brown talte. Det var lørdag kveld. Brown prekte lidenskapelig om pinsens ild og om vekkelse.

"Nå er det tid for nok en pinse - nøyaktig 40 år siden den fysiske gjenfødelsen av staten Israel," sa Dr. Michael Brown.

Så begynte alle å be, virkelig rope ut til Gud og mange ba i tunger. Plutselig reiste en lokal leder seg og ropte ut at de måtte slutte å be i tunger siden det ikke gjaldt for vår tid. Han fikk med seg en gruppe og forlot hotellet. Det ble helt stille. Stemningen var trykket. De fortsatte å be frem til halv fire om morgenen. En kraftfull salvelse falt over de som var samlet.

"Men for å være helt ærlig, det skjedde egentlig ikke noe mer den natten. Vi følte vel alle at vi hadde rørt ved himmelen," forteller Shira Sorko-Ram.

En av deltagerne sa etterpå at det beste ved hele konferansen var at den ble holdt. Etter konferansen var det mange som la merke til at det var mye lettere å forkynne evangeliet i Israel.

"Men jeg må innrømme, jeg har ikke tenkt på denne konferansen på aldri så lang tid. Så mye har skjedd på disse 30 årene. Nå finnes det en helt ny generasjon av sterke, talentfulle og hengitte unge israelske troende. Så hvorfor skulle vi skrive om dette nå? Jeg er glad du spør!", sier Shira Sorko-Ram.

Hun forteller at i mai i år var israelske medier opptatt av at den amerikanske ambassaden skulle flyttes til Jerusalem 14.mai i det 70`de året av Israels uavhengighet. Amerikanerne har lett etter et sted hvor de kunne ha en midlertidig ambassade inntil de fikk bygget en permanent, og hvilket sted tror du det var? Hotell Diplomat! Amerikanerne har også leid et litt mindre sted litt lenger ned i gaten. Hvilket sted tror dere det er? Eden! Det var der vi lot folkene fra Honduras bo, og hvilket land ble det tredje landet som flyttet ambassaden sin til Jerusalem? Honduras!

Kan det være at bønnene som ble bedt på den første messiansk-jødiske konferansen i Jerusalem i 1988 banet veien for at amerikanerne ville anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad? Kan det være slik at Gud plasserte disse folkene fra Honduras på hotell Eden? De som kom fra Honduras var mennesker som virkelig kunne be og de var sikre på at det var Gud som hadde lagt til rette for den første messiansk-jødiske konferansen i Jerusalem på 1900 år.

Ingen kommentarer: