tirsdag, august 21, 2018

Leder menighet av tidligere kriminelle i Paraguay

"Medlemmene våre er voldtektsmenn, mordere, kidnappere, svindlere - alle vasket rene i Jesu blod."

Det forteller pastor Ignacio Chamorro Ramirez. Menigheten hans er ikke akkurat A4. Pastoren har selv sittet i fengsel.

Nå leder han La Libetad - Frihetskirken - og et rehabiliteringsprogram for fanger, som er en del av Mennonite Brethren Church i Paraguay.

Livet til Ignacio Chamorro Ramirez er et sterkt vitnesbyrd om hvordan Den Hellige Ånd kan forvandle et menneskeliv. Ungdomstiden hans ble tilbrakt på gata sammen med kriminelle. 19 år gammel ble han arrestert for å tyveri, og tilbrakte 20 dager i fengsel. Det var en traumatisk opplevelse for ham.

Noen få år senere havnet Ramirez nok en gang i fengsel. Denne gang for en forbrytelse han ikke hadde  begått. Han ble bitter, og han ville ikke høre tale om å bli med i kirken.

En dag ble han med en venn av seg for å studere matematikk. Vennen snakket mye om Gud, og siden Ramirez ikke hadde noe å gjøre, lot han vennen holde på. Men der og da, rørte Gud ved hans hjerte, Noe helt nytt hadde begynt å spire fram.

Så ble han introdusert for "La Libertad", en kirke på innsiden av fengselet. "Jeg lærte om fordelene ved å være en disippel, og det førte til at jeg ble en kristen og ble døpt," forteller Ramirez til Mennonite World Review News.

Når han ble løslatt, fullførte han høyskoleutdannelse og studerte teologi ved "Instituto Biblico Asuncion" og har arbeidet i La Libertad siden 2012.

Medlemmer av "Mennoniten Brüder Gemeinde Concordia" (Brødremenigheten i Concordia) begynte en fengselstjeneste i 1984. De samarbeider med Justisdepartementet i Paraguay og arbeider i et område av et fengsel som har 535 av de 3.290 fangene som tilhører dette fengselet. 130 av disse er nå medlemmer av kirken inne i fengselet. Ved siden av menighetsarbeidet, driver også menigheten språkundervisning for de fangene som ikke har lært å lese og skrive og de tilbyr også arbeidstrening. Dette for å hjelpe de innsatte til å takle hverdagene når de en gang blir satt fri. Ikke minst ønsker menigheten å gi fangene verdighet.

Bildet viser en gudstjeneste inne i fengselet og er tatt av pastor Ramirez/MWR.

Ingen kommentarer: