fredag, juli 15, 2022

Ni av 10 pastorer på landsbygda i Uganda har ingen teologisk opplæring


Uganda (MNN) - Når åndelige hyrder ikke er forankret i Skriften, gjør det flokken sårbar for vranglære.

På landsbygda i Uganda har «90 prosent av pastorene ingen teologisk opplæring. Ofte er disse mennene til og med analfabeter på sine lokale språk, sier Dave McIntyre fra Set Free Ministries.

"Ettersom disse pastorene ikke har noen teologisk opplæring, gjør det dem åpne for all slags vranglære og overgrep."

I nabolandet Rwanda vil «megakirker som forkynner velstandsevangeliet gå ut i landlige områder, subsidiere bygging av kirker og opplæring av pastorer; i bunn og grunn, for å flå flokken, sier McIntyre.

"Disse kirkene har blitt en virkelig torn i øyet på den rwandiske regjeringen."

Som et resultat stengte den rwandiske regjeringen 3000 kirker i 2018 fordi pastorene ikke hadde noen teologisk opplæring og var utsatt for kulter. Set Free samarbeider med Rural Pastors Project for å forhindre at dette skjer i Uganda.

"Landsbypastorprosjektet er designet for å gi disse pastorene et sertifikat for teologisk, pastoral tjeneste anerkjent av regjeringen," sier McIntyre.

Gowen Bible Church og den ugandiske ideelle organisasjonen Finepearls Ministries startet Rural Pastors Project i 2009. Team av USA og ugandiske troende jobber hånd i hånd for å lære pastorer på landsbygda hvordan de skal lede og tjene som Jesus.

Gjennom årene har Rural Pastors Project gått fra å trene en håndfull ledere til flere hundrevis.

- Katey Hearth/Mission Network Service/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: