mandag, juli 04, 2022

Laos: 45 år gammel enke i husarrest for å ha vitnet om Jesus


Laos (MNN/CAM) – En 45 år gammel enke fra Laos delte evangeliet om Jesus med landsbyen sin – og betalte for det med sin frihet.

Christian Aid Mission forteller at Rina (fiktivt navn) begynte å følge Kristus etter at politiet kom til Prai-stammelandsbyen hennes og kunngjorde på høyttalere at de hadde forbud mot å tilbe den kristne Gud. Prai-folket i Laos er animister og tilber naturguder. 

Rina var fascinert og ønsket å vite mer, så hun oppsøkte to lokale misjonærer hjemme hos dem. Misjonærene delte evangeliet med Rina. Da hun ba om å få følge Jesus, ble hun også helbredet fra en kronisk bakteriell sykdom!

Fra det øyeblikket begynte Rina å dele sin nye tro med landsbyen sin, og mange andre omfavnet Kristus som sin Frelser.

En distriktstjenestemann hørte etter hvert om vekkelsen i denne landsbyen. Han kom med soldater og politi og beordret alle troende til å gi avkall på sin tro. Hver person nektet.

Tjenestemannen krevde da å få vite hvem den første personen var som ble kristen. En lokal departementsleder forteller at Rina kom frem og at hun ble satt i husarrest. Det var åtte måneder siden. Rina sitter fortsatt i husarrest i dag.

I Laos gir et dekret fra 2016 innenriksdepartementet fullmakt til å stoppe enhver religiøs virksomhet i strid med landets politikk, «tradisjonelle skikker», lover eller forskrifter. Imidlertid utføres mye forfølgelse av kristne i Laos av lokale tjenestemenn som handler utenfor loven og grunnloven, som garanterer religionsfrihet.

Omtrent 60 prosent av Laos’ befolkning er buddhister og 32 prosent animister, med animisme som også finner veien inn i buddhistenes tro og praksis. 2,6 prosent av landets syv millioner innbyggere er evangeliske kristne. 

Til tross for kulturell og offisiell motstand, forteller Christian Aid Mission at arbeidere med en innfødt tjeneste plantet 16 husmenigheter i løpet av de siste seks måneder, og 1213 mennesker kom til tro på Kristus.

Mange av disse menneskene kom til tro som svar på levende evangeliske meldinger på Facebook, innspilte meldinger på MP3-spillere, seminarer og evangeliseringstiltak i både byer og landlige områder.

Lokale misjonærer gjør disipler og hjelper de forfulgte over hele landet. 

Be om Rinas åndelige oppmuntring og frihet. Be Herren bruke hennes vitnesbyrd til å lede mange flere mennesker i Laos til Kristus.

Oversatt fra Mission Network News av Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: