tirsdag, juli 05, 2022

Baptist fengslet for sin tro i Russland


I september 2020 kom 28 år gamle Vyacheslav Koldiaev - et tidligere medlem av baptistmenigheten i Arkhangelsk, Russland før han flyttet til en annen by - tilbake for å støtte menigheten som var under en rettskjennelse om riving av en omstridt del av kirkebygget.

Den lille baptistmenigheten hadde stått overfor store problemer siden 2016 da private utbyggere og bystyret startet rettssaker for å kreve land som en del av kirkebygningen lå på. Kirkens bygning var omgitt av falleferdige hus, men byen hadde planer om høyhusleiligheter og et kommersielt senter i området. Gjennom domstolene erklærte de flere av boligene og bygningene som ulovlig konstruksjon, inkludert en del av kirkens bygning. I løpet av de neste tre årene gjorde rivningsmannskaper gjentatte forsøk på å rive den omstridte delen, men hver gang de kom, samlet kirkemedlemmer seg og forhindret rivingen. Kirkens medlemmer reagerte alltid fredelig og insisterte på at bygningen deres hadde de nødvendige godkjennelser fra myndighetene.

Da et rivningsmannskap ankom 24. september 2020 med rettskjennelsen i hånden, dannet kirkemedlemmer en menneskelig kjede rundt kirkebygningen. En øvrighetsperson brøt da den menneskelige lenken ved å trekke først diakon Koldiaev og deretter andre menighetsmedlemmer ut av køen og ta dem med til politistasjonen. Senere påsto namsmannen at diakon Koldiaev hadde gått ut av kjeden og overfalt ham. Diakonen ble siktet for «livs- eller helsefarlig vold mot en representant for myndighetene», en forbrytelse som kan straffes med inntil ti års fengsel.

Under rettssaken viste forsvaret video av hendelsen som klart fritok diakon Koldiaev. Til tross for den videoen, til tross for eventuelle vitner til støtte for namsmannens påstand, og selv til tross for at namsmannen gjentatte ganger endret sitt vitnesbyrd, ble diakon Koldiaev dømt 13. mai 2021 og dømt til to års fengsel.

For å gjøre vondt verre falt diakon Koldiaevs spedbarnssønn og slo hodet ti dager før rettssaken startet, og pådro seg en traumatisk hjerneskade. Hans kone Anna var ikke i stand til å være sammen med ham selv for å se ham i fengsel fordi hun var på sykehuset med barnet deres.

Hun forteller til Voice of the Martyrs i Korea at parets sønn, nå ett år gammel, er i stadig bedring. Paret har også nå en tre år gammel sønn. «Ikke vær for trist for familien vår», sier hun i bemerkninger til International Union of Churches of Evangelical Christian Baptists. "Dette er bare en liten del av sorgen til Guds barn." Fru. Koldiaeva sier hun mottar barnetrygd og materiell støtte fra venner. «Takk Gud, det er nok til alt», legger hun til.

Voice of the Martyrs Korea gjennomfører en brevskrivingskampanje for å oppmuntre diakon Koldiaev, hvis fengselsstraff er planlagt avsluttet 3. mars 2023.

Diakon Koldiaev anbefaler at folk i tillegg til brev som sendes til ham personlig, også inkluderer noen ekstra postkort med et skriftsteder eller åndelig oppbyggelse som han kan gi til ikke-kristne som sitter i samme fengsel med ham.

Du kan skrive til ham på følgende adresse:

Koldiaev Vyacheslav Igorevitch

IK-14 UFSIN ROSSII
Spetsgorodok, d.1 A
D. Gorka-Muravevskaya
Arkhangelskaya oblast, Velskiy rayon
165115, Russia


Billedtekst: Den 4. juli hadde bror Vyacheslav Koldyaev fra Severodvinsk, Russland en prøveløslatelse. Medlemmer av baptistmenigheten samlet seg nær domstolen i Arkhangelsk. Dessverre ble han nektet prøveløslatelse og må sone sin periode.

Ingen kommentarer: