søndag, juli 10, 2022

Liten kirke tjener i Severodonetsk, Ukraina, til tross for kamper


Ukraina (MNN) — Tolv kristne har blitt hyllet som helter i den ukrainske byen Severodonetsk. Eric Foley, som leder The Voice of the Martyrs Korea, sier at disse kristne brakte mat, bleier, medisiner og Nytestamenter til folk i byen.

Sivile i Severodonetsk har bodd sammenklemt i kjellere og tilfluktsrom siden den russiske invasjonen startet i februar.


Foley forteller om pastoren. "Han heter Alexander Turgunov. Og han grunnla kirken etter sin egen kamp med rusavhengighet. Han dro til et rehabiliteringssenter i Kharkiv i 2013. Der hørte han om Herren Jesus.»

Han vendte tilbake til hjembyen Severodonetsk og tjente mennesker som led av avhengighet. Foley sier: "Selvfølgelig ble mange av dem frigjort fra narkotika og vendte tilbake til livet sitt. Men disse 12 gutta ble med ham og dannet Forvandlingens kirke. Siden kirken ble grunnlagt, har de reist rundt i Severodonetsk, snakket med unge mennesker og delt med dem farene ved narkotika og alkoholisme.»

«De driver med sport eller løfter vekter med barna. De studerer Bibelen med utsatte ungdommer.»

Hele kirken bodde i pastorens leilighet, og dro først da en rakett traff rommene ved siden av. Heldigvis ble ingen skadet.

Ukrainske styrker begynte å trekke seg tilbake fra Severodonetsk i begynnelsen av juni. Men det var en felle. Mens russiske styrker rykket frem, gikk Ukraina til motangrep. Tunge kamper fortsetter over byen. Til slutt bestemte Forvandlingskirken seg for å forlate byen.

Noen av dem dro til Kharkiv, andre til Frankrike. De fortsetter alle å tjene. Foley sier: "De jobber i fengselsdepartementet. De jobber i narkotikarehabiliteringsdepartementet selv midt i krigen.»

De ønsker å komme tilbake så snart som mulig. Be Gud styrke dem til å tjene der de er.

Billedtekst: Medlemmer av Forvandlingskirken som tilbereder måltider til naboene sine foran en ødelagt bygård. (Bilde med tillatelse fra Voice of the Martyrs Korea)

Bildet viser medlemmer av kirken, med pastor Turgunov som står høyest bak. (Foto med tillatelse fra The Voice of the Martyrs Korea)

Ingen kommentarer: