søndag, juli 31, 2022

En drøm


Det har vært tunge dager i de siste ukene, med mye mismot. En konstant høyfrekvent lyd i venstre øre har tatt det meste av energien. Dette kan skyldes smertedempende medisin jeg står på for Parkinson, og jeg har nå kuttet de ut. Det har dempet noe av øresusen, men helt borte er den ikke. Utfordringen nå er at jeg ikke har noe smertestillende jeg kan ta, og det øker smertenivået mye. Å stå i store smerter er ikke greit. Så du forstår at det er grunner for å bli fortvilet.

Natt til lørdag hadde jeg en underlig drøm, som jeg vil dele med dere:

Jeg drømte at jeg la ut på en reise. Det var bekmørkt ute. Et unaturlig mørke. Absolutt ingenting å se. Så med et brøt solen frem, og hele landskapet var svøpt i solskinnet. Det var strålende vakkert. Jeg kjørte på en kjent vei mot et kjent mål, men bestemmer meg underveis for å ta en annen vei. På den rotet jeg meg bort, og kjørte av veien fordi jeg var uoppmerksom. Tilbake på veien stanset jeg i en by, og inne på et kjøpesenter satte jeg meg på en kafe. Ved et bord satte jeg meg for å synge. Jeg sang for meg selv: "Vandrer jeg viden om, solen går ned, mørkt blir det, kun en sten å hvile ved. I mine drømmer jeg finner til deg dog vei, nærmere deg min Gud, nærmere deg!"

Med ett blir jeg var en eldre dame som står ved siden av meg. Jeg kjenner henne igjen. Hun har vært død i mange år nå. Hun heter Solveig. Da sier hun: syng for meg! Og så synger jeg: "Stigen jeg skuer reist mot himlen opp. Englene ferdes der mot høyest topp. Nåde er all din vei, oppad den fører meg. Nærmere deg min Gud, nærmere deg!"

Så ser Solveig opp med sitt vakre smil: Bjørn Olav, du er ikke alene! Vi er mange som er med deg!

Så går Solveig, og jeg er alene ved bordet. Jeg reiser meg, griper trillekofferet min. Reisen min er ikke over. I det jeg går ut døra ser jeg en gruppe nonner. De smiler til meg. Jeg kjenner dem alle ved navn. De sier til meg: Våre bønner følger deg! Jeg er omgitt av engler.

Idet jeg går ut døra ligger det et vakkert landskap foran meg med bølgende kornåkre klare for innhøsting.

Ingen kommentarer: