mandag, juli 18, 2022

Nytt bønnesvar: Det nærmer seg et gjennombrudd for en kornavtale


Dagens gladmelding: Russland og Ukraina har gjort fremskritt i forhandlingene om korneksport i Svartehavet, og det nærmer seg en kornavtale! Mye tyder på at partene vil signere en avtale denne uken. 

Det er Klassekampen som melder dette i dag. Så nå takker vi Gud for et gjennombrudd, alle vi som haar vært med i bønnekampen for dette! 

"Et glimt av håp for å lette lidelsene og dempe sulten verden over," sa FNs generalsekretær Antonio Guterres torsdag etter at Ukraina og Russland kom et skritt nærmere en avtale om korneksport. Som jeg har skrevet tidligere på bloggen har de to landene forhandlet i forrige uke om å finne løsninger på kornkrisen. Forhandlingene har funnet sted bak lukkede dører i Istanbul, fordi det er Tyrkia som er hovedmekleren. Ifølge Tyrkias utenriksminister, Hulusi Akar, vil en avtale bli signert når partene møtes igjen denne uken.

Det betyr at over 20 millioner tonn ukrainsk korn kan eksporteres til verden etter å ha blitt blokkert som en følge av Russlands krigføring i Ukraina, og millioner av menneskers liv kan bli reddet. Ukraina og Russland står tilsammen for en tredel av verdens hveteeksport. Målet for dde pågående forhandlingene er å sikre trygg eksport av korn fra ukrainske havner. 

La oss fortsette å be til avtalen er signert og utskipningen av kornet er et faktum, og la oss fortsette å be om at Norge får sine egne kornlagre.

Ingen kommentarer: