torsdag, juli 21, 2022

Evangeliske menigheter arrangerer barneleire i krigsrammet Ukraina

Det berører meg sterkt å lese om evangeliske menigheter i Ukraina som til tross for de forferdelige krigshandlingene i landet likevel arrangerer sommerleire for barn. Eric Mock som arbeider for Slavic Gospel Association (SGA) forteller: "Disse barna har gått sammen med foreldrene sine nedover veiene mens det ble skutt og bombet rundt dem, og lurte på om de i det hele tatt ville komme seg til neste by. Noen har sett en av foreldrene bli drept.»

Som svar har SGA-partnere rundt om i Ukraina begynt å arrangere sommerleirer. Mock sier: «Pastorene ser til deres hjerter. De har bare kjent lidelse og motgang. Og nå ler de, leker og hører om håpet vi har i Kristus.»

Mock forteller at en gruppe menigheter i Zaporizhzhia-regionen bokstavelig talt risikerer livet ved å kjøre i retning der kamphandlingene pågår. Mock sier: "De hjelper familier bokstavelig talt å komme ut av kjellerne deres siden husene deres er lagt i ruiner. De laster barn, alenemødre og eldre inn i biler, og kjører dem deretter tilbake til de tryggere delene av den vestlige delen av Ukraina.»

SGA forsyner ukrainske kristne med mat og annen hjelp slik at de kan bringe det til de som trenger det. Mock sier: "De kan ikke engang komme inn i byen på grunn av beskytningen. Men folk drar. Hundrevis av familier kommer ut til sjekkpunktene. Der distribuerer partnerne våre mat, hygieneartikler, medisiner og til og med vann."

Be om at disse kjærlighetshandlingene tydelig vil åpenbare Jesus. Og be om en slutt på Russlands brutale invasjon av Ukraina. Be spesielt for alle barna som lider.

Ingen kommentarer: