lørdag, juli 09, 2022

George Müller ba og leste Bibelen på sine knær


Det sies at George Müller (bildet) (1805-1898) skal ha lest Bibelen mer enn 200 ganger, mange av dem bedende på sine knær. Før sin død, ble han spurt av en reporter om hva han fortsatt kunne tenke seg å gjøre på sine knær, svarte han : "Å lese mer av Bibelen fordi jeg vet for lite om Kristi storhet."

Dette var en evangelisk kristen, direktør for barnehjemmet Ashley Down i Bristol, England, hvor han tok seg av 10 024 foreldreløse barn gjennom hele livet basert på Guds løfte i Salme 68:6 "Farløses far og enkers dommer er Gud i sin hellige bolig."

Kjent som en skikkelse som helt og holdent var involvert i utdanningen til barna han hadde omsorg for, ble han til og med anklaget for å gi en utdanning utover den vanlige normen for den tiden. Han grunnla 117 skoler som tilbød undervisning basert på kristne verdier til 120 000 barn, mange av dem uten foreldre.

Han sa: «Hvis jeg, en fattig mann, kan bygge og administrere et barnehjem uten å be noen om penger eller hjelp, bare gjennom bønn og tro, kan dette, sammen med Herrens velsignelse, oppmuntre Guds barn i tro og livsstil, også bli et sterkt vitnesbyrd til de vantro om Guds eksistens."

Den berømte forfatteren Charles Dickens besøkte selv noen av barnehjemmene til George Müller for å se selv behandlingen som ble tilbudt barna. Dickens var så imponert at han skrev artikler for flere aviser, en anbefaling som ikke kan ikke kjøpes for penger. 

Så selv etter fylte 70 reiste Müller intenst, nådde 42 land, snakket til og med med myndighetene i Det hvite hus, og delte med andre sin rike erfaring med Gud.

På dagen for Müllers begravelse stanset fabrikkene i Bristol opp. Tusenvis av mennesker kom for å vise sin siste ære til mannen som ble forvandlet av Gud fra å være en tyv som forrådte sine nærmeste venner, til en mann som stilte seg selv til Guds disposisjon og samlet inn tilsvarende 180 millioner dollar ville gjennom bønn og tro på Jesus.

Müller skrev om sin omvendelse: «Da jeg overga meg fullstendig til Gud, var kjærligheten til penger borte, kjærligheten til et hjem var borte, kjærligheten til rikdom var borte, kjærligheten til verdslige ting var borte. Gud har blitt mitt alt. Jeg fant alt i Ham, det er ikke noe annet jeg ønsket. Og jeg ble hos Ham, en lykkelig mann, en veldig lykkelig mann, som bare søkte å oppnå Guds ting. "

Mange flere liv har blitt forvandlet på grunn av Müllers tro og mot. Selv om han ikke lenger er blant oss, eksisterer fortsatt arbeidet som han har satt i gang, og Müllers budskap gjenlyder i dag: "Gud er ekte, Han er en Gud som du kan stole på!"

Det er tilstrekkelig å stole på den levende Gud, sa Müller, og ikke bekymre seg for jordiske ting, for bekymringens begynnelse er slutten på troen; og troens begynnelse er slutten på bekymring.

- Karen Stanton/Oversatt til norsk av: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: