torsdag, juli 07, 2022

Stephen Kaung har fullført løpet


En av Herrens trofaste tjenere er død. Stephen Kaung (bildet), var en av de nærmeste medarbeiderne til den kinesiske husmenighetslederen Watchman Nee. I en melding til meg i dag forteller en av Kaungs nærmeste venner, Dana Congdon, at Stephen Kaung døde fredfullt i Herren lærdag 2. juli i en alder av 107 år idet han "så frem til Herrens gjenkomst", for å sitere Congdon. Stephen Kaung arbeidet utrettelig for Herren. særlig med forkynnelse, like til det siste. 

Stephen Kaungs undervisning, alltid like krystallklar og vel artikulert, om Guds rike og menigheten, har betydd svært mye for meg personlig, helt siden 1970-tallet. Hans milde væremåte. alltid gode smil, hans iver  gjorde alltid sterkt inntrykk. Klarheten beholdt han helt til Herren hentet han hjem. Jeg hadde kontakt med noen av Kaungs nærmreste medarbeidere med tanke på å få Kaung til Norge med tanke på å få ham til å tale på noen møter. Det sa han seg villig til, om han fikk med seg sin nærmeste medarbeider, som var i slutten av 80-årene! Så kom koronaen.

Stephen Kaung ble født i Kina og ble omvendt til Kristus i en tidlig alder. Han møtte Watchman Nee på begynnelsen av 1930-tallet og ble en medarbeider med bror Nee i Herrens verk. Han flyttet til USA i 1952, og har fortsatt å dele Kristus med Herrens folk rundt om  i verden, samt oversette og publisere budskapene til Watchman Nee. Han har vært en stor oppmuntring for de hellige uansett hvor han tjener, og demonstrerte tydelig med sitt enkle levde liv at "det er ikke lenger jeg som lever, men Kristus som bor i meg."

Mye av hans bibelundervisning ligger ute på Internett.

Ingen kommentarer: