tirsdag, mars 29, 2022

Europas største messianske forsamling befinner seg i Kyiv, Ukraina


Det ble så sterkt for meg å lytte til pastoren for Europas største messianske forsamling, rabbineren Boris Grisenko, i går formiddag. Han leder en messiansk forsamling i Kyiv, Ukraina, med over 2000 medlemmer. Vanligvis overføres hele lørdagens sabbatsgudtjeneste med lovsang, dans, brødsbrytelse og tale, men nå etter at Ukraina er blitt hærtatt av Russland og Kyiv er under angrep, var det bare talen til rabbineren som ble overført. Stillferdig, sittende i en skinnsofa, delte Boris Grisenko fra Guds ord, og talte trøst og oppmuntring til sine medlemmer. 

Mens krigen raser utenfor taler pastor Boris om sabbatens ro, fred og hvile, om freden som kommer veltende som en flod, om strømmene av Guds herlighet som kan berøre oss. Det er sterkt. Ordene er ikke nye, men det er konteksten, ja, kontrastene som gjør det så sterkt. Pastor Boris taler til de urolige hjerter, til de som frykter, til de som har mistet noen av sine kjære i denne grufulle krigen. Pastor Boris er der, han står klippefast i krigensgru, og taler trøst til sitt folk. Som en sann hyrde skal. Han setter mot i folket.  Her er ingen hevngjerrighet. Her er bare trøst.

Han følger rådet Herren gir gjennom profeten Jesaja:'

"Trøst, trøst mitt folk, sier deres Gud. Tal vennlig til Jerusalem og rop til henne at hennes strid er endt, at hennes skyld er betalt, at hun av Herrens hånd har fått dobbelt for alle sine synder..." (Jes 40,1-2)

La oss i dag be spesielt for Ukrainas jøder, for denne store messianske forsamlingen, for pastor Boris, og for alle jøder som flykter ut av Ukraina, mange av dem er på vei til Israel.

Billedtekst: Bildet er tatt fra en sabbatsgudtjeneste i Europas største messianske forsamling, i Kyiv i Ukraina.

Ingen kommentarer: