onsdag, mars 30, 2022

Russland og Kina kunngjør at de vil skape en ny verdensorden

Hva svarer de kristne Putin-tilhengerne nå, som skriver om New World Order og Deep State i forbindelse med Ukraina-krigen? Jeg bare undres. Flere av dem har de siste ukene hevdet på Facebook at det ukrainske regimet bare er dukker for 'the new world order' og at Putin kjemper mot en slik ny verdensorden.

I dag - onsdag 30.mars - ble det nemlig kjent at Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov offentliggjør planer Russland og Kina har sammen. De ønsker å skape en helt ny verdensorden. 

Planene ble kunngjort i forbindelse med at utenriksminister Lavrov besøker Beijing i dag. Det er offentliggjort en video av uttalelsen. Her heter det blant annet: "Vi skal sammen med dere, og med alle dem som sympatiserer med oss bevege oss i retning av en multipolar, rettferdig og demokratisk verdensorden." Dette er Lavrovs egne ord. 

Det føles ikke akkurat betryggende at Russland og Kina - av alle - skal kjempe for en demokratisk verdensorden. Disse landene er kjent for undertrykkelse av opposisjonelle oh minoriteter, fengsling av politiske motstandere, en statskontrollert presse, annektering av land - bare for å nevne noen. 

Ingen kommentarer: