lørdag, mars 19, 2022

Se opp til Ham og strål av glede - noen tanker inspirert av Isak syreren


Noen har oppmuntringens tjeneste! En forbeder ringte meg her om dagen, og i forbindelse med vår gode samtale, delte han et bibelvers med meg som passet så godt inn i det som har opptatt meg i det siste. Dagene mine er ganske utfordrende for tiden med mye smerter, stivhet i kroppen, skjelving og økt tinnitus. Så jeg blir sliten. Av og til litt mismodig. Bibelverset Carl delte meg var dette:

"De så opp til ham og strålte av glede, og deres ansikt rødmet aldri av skam." (Salme 34,6)

Verset passer godt med noe Isak syreren har skrevet. Som jeg har skrevet tidligere er Isak følgesvennen min for tiden, og jeg har lovet å komme tilbake til ham ved ujevne mellomrom. Her er Isak syreren i min oversettelse: 

"En som har mange jern i ilden kan ikke være mild og rolig. For han tvinges stadig til å søke de tingene han sliter seg ut på og får ham til å drive med dem, enten han vil eller ikke; de uroer hans sinn og hans indre fred. En munk skal stå for Guds ansikt og alltid ha blikket hele tiden rettet mot Ham; slik at han kan våke over sin oppmerksomhet, rense og forvandle alle små impulser som oppstår inne i ham, og i ro og klarhet kunne utskille hva som kommer og går i hans sjel. Tro ikke at du vil finne lys i din sjel om du ikke har lagt fra deg alle dine bekymringer."

Ingen kommentarer: