tirsdag, mars 15, 2022

Jeg endrer bønnestrategi i mine forbønner for Ukraina - synger lovsanger over landet


 I dag kjenner jeg at det er et skifte i bønnestrategien min når det gjelder å be for Ukraina. Jeg vil begynne med å synge lovsanger over landet! Tilbe Faderen og Sønnen og Ånden. Jeg er ingen sanger, så jeg vil sette på lovsangsmusikk og være med i tilbedelsen av Guds Lam - for Lammet og Løven hører sammen. Men du som spiller et instrument, finn det frem, og spill over Ukraina, sanger og melodier Herren gir deg. Fyll huset ditt med lovsang! Jeg ser det for meg nå: menn og kvinner, barn og voksne, som løfter hellige hender i stuene sine over hele Norge, og synger lovsanger over Ukraina! 

Det var streategien til kong Josjafat da han vant seier over den store hæren som kom imot ham: "Og han rådførte seg med folket og stilte opp sangere som skulle love Herrenn i hellig skrud, mens de dro ut foran dem væpnede hæren. De skulle synge: Lov Herren, for hans miskunnhet varer til evig tid." (2.Krøn 20,21) Lovsangere foran en hær! Det høres sprøtt ut, men de vant.

I natt hadde jeg en drøm. Jeg skulle ut på en reise, og hadde kjøpt billett, men kom for sent til toget jeg skulle ta. Så jeg tok beina fatt og kom et godt stykke da jeg oppdaget at den eneste farbare veien, var stengt. Det var en tunell som var murt igjen. Så jeg måtte finne en vei utenom. Det klarte jeg til slutt, og kom ut i er åpent og vakkert landskap. Landskapet var ukjent for meg. Der traff jeg en kjenning som kunne kjøre meg til målet for reisen, hvor jeg treff forbederen og Norgesvennen Elisabeth Alves. Elisabeth Alves, som døde i 2020 82 år gammel, har jeg aldri møtt, bare hørt om. Da jeg våknet opplebde jeg Herrens stemme som sa: 'Jeg vil gi deg bønnekappen til Beth!" 

Jeg vet ikke hva dette betyr, men det er tydelig at Herren viser meg en stengt dør, men viser en sti inn til et åpent landsskap, og at Elisabeth Alves har noen nøkler til hvordan man kan be inn i en situasjon som den vi befinner oss i nå. Jeg kommer nok til å komme tilbake til dette senere.

Nå skal jeg fylle stua vår med lovsang for Ukraina. Jeg lar een symbolsk berøre landet, alle sår, de fryktsomme menneskene, de som har mistet noen av sine, de syke, de gamle, barna....

Ingen kommentarer: