fredag, mars 11, 2022

Redder ut noen av de mest sårbare gruppene av Ukraina


Tenk deg at du befinner deg inne i krigshelvetet i Ukraina, og du er avhengig av en rullestol og en personlig assistent, og du må flykte. Eller du er en far eller en mor med et multihandikapet barn med store pleiebehov, og du trenger hjelp. Stans opp et øyeblikk og kjenn på den fortvilelsen!

Noen grupper er mer sårbare enn andre i en krig. Spør du hvilken side Gud er på i denne forferdelige og blodige krigen, er jeg ikke i den ringeste tvil. Gud tar parti med de som lider: de som sliter med angst, de vergeløse, barna, de gamle, de funksjonshemmede, de foreldreløse, de marginaliserte, de som ikke har krefter til å flykte og hans brennende vrede går ut mot dem som forvolder dem denne smerten, disse lidelsene! Det kommer en dag da de må stå til ansvar for sine ugjerninger.

En av de mange som har hjulpet funksjonshemmede i Ukraina gjennom mange år er Joni Eareckson Tada og hennes organisasjon "Joni and Friends". Joni, som selv er lam fra nakken og ned etter en stupeulykke, forteller dette, her i min oversettelse: 

"Hvis du har fulgt med oss, vet du at vår landskoordinator i Ukraina, Galyna, har jobbet utrettelig for å evakuere mennesker med funksjonshemminger og deres familier/omsorgspersoner ut av Ukraina.

I dag fikk vi beskjed om at hennes tredje karavane har kommet seg over den polske grensen! Denne 47-personers karavanen inkluderte funksjonshemmede og omsorgspersoner fra regionene Kiev, Zhytomyr, Kryvyj Rig og Volyn.

Vår partner i Polen, Ana, sikrer hotellrom og måltider til disse flyktningene. I mellomtiden finner våre partnere i Tyskland og Holland mer permanente, tilgjengelige boliger!

Som vår grunnlegger og administrerende direktør sa: "Du har en rolle å spille gjennom dine bønner og gaver... Og det er vår fantastiske Frelser, vårt Hode, som mottar ære for måten hans fantastiske kropp jobber sammen for å redde de svakeste og mest sårbare ."

"Det er ett legeme, men det har mange deler. Alle dets deler utgjør ett legeme. Det er det samme med Kristus." 1.Kor 12:12

La oss huske disse sårbare gruppene i Ukraina i våre daglige forbønner!

Ingen kommentarer: