torsdag, mars 31, 2022

Kirkeledere på russisk dødsliste - hva sier kristne Putin-tilhengere nå?

"Russerne har begynt å fengsle pastorer både i Ukraina og Russland. Det er et sikkert tegn på at et totalitært styre er på ferde." 

Hva sier de norske kristne Putin-tilhengerne nå? At det er fake news? Sitatet er hentet fra kommentaren til assisterende redaktør av Norge idag, Bjarte Ystebø. Ukens utgave har et stort oppslag med tittelen: 'Putin-regimet strammer grepet om evangeliske kristne', og en artikkel med tittelen: 'Ukrainas kirkeledere på russisk dødsliste'. Øverst på den listen står den tidligere generalsekretæren for den ukrainske baptistunionen, Gregorij Komendant (bildet) som nå er generalseketær for Det ukrainske bibelselskapet.

Nylig ble pastoren for Livets Ord-menigheten i den ukrainske byen Melitopol, Dmitrij Budyu, arrestert og bortført av russiske soldater og ble først sluppet fri ni dager etterpå. 

Og i går kom nyheten om at Russland og Kina går i tospann om å skape en ny verdensorden. Saken skapte store ioverskrifter i VG, NRK og TV2, med gjengivelse av en video hvor utenriksminister Lavrov forteller om de for mange oppsiktsvekkende planene.

Likevel finnes det i det kristne antivaksine- og Freedom Convoy-miljøet ivrige støttespillere av Vladimir Putin og den blodige invasjonen. En av dem er en kvinne som publiserer en rekke artikler på sin Facebook-profil, og sanker inn et sted mellom 600-900 'likes' på hver av artiklene hun legger ut. Blant de norske kristne Putin-tilhengerne finnes det både en norsk pastor og en evangelist. Deres artikler spres så videre innen dette miljøet, uten noe form for kildekritikk eller kristiske spørsmål. Jeg har tidligere skrevet om at det ikke lenger finnes en eneste opposisjonell avis i Russland, bare statskontrollerte medier, likevel er det disse mediene som disse kristne henter mye av sin informasjon fra som spres videre. De snakker mye om 'fake-news' disse Putin-tilhengerne, men når ble statskontrollerte russiske medier pålitelige? Sprer ikke de 'fake-news'.

Det er nesten ikke tror det en leser. Er det mulig for kristne blindt å støtte en despot som Putin? 

Det er bare et svar på dette: Dette er en eneste stor forførelse som har sneket seg inn i de kristne rekkene.

Ingen kommentarer: