onsdag, april 23, 2008

Tegnene på Jesu gjenkomst, del 4


De siste tider er de store motsetningenes tider. Ved siden av enorm nød vil vi ha overflod og overdådighet. Når Jesus taler om tiden forut for sin gjenkomst, sier Han at det vil bli på samme måte som på Noahs og Lots dager. Han nevner blant annet dette "de åt og drakk". (jfr Matt 24,37 flg) Dette er et uttrykk for den hemningsløse livsnytelse som endetidens mennesker skal kjennetegnes av. Tidens gud i vest er levestandarden.. Dens lære er: større fortjeneste, mer luksus, høyere lønninger. Mantraet er: mer-mer-mer!

Inn i denne sammenhengen sier Guds ord: "Gudsfrykt med nøysomhet er en stor vinning. For vi hadde ingenting med oss inn i denne verden, og det er sikkert at vi ikke kan bære med oss noe ut. Og når vi har mat og klær, skal vi være tilfredse med det. Men de som ønsker å bli rike, faller i fristelse og snarer og i mange dårlige og skadelige lyster som drukner menneskene i ødeleggelse og fortapelse. For kjærligheten til penger er en rot til all slags ondskap. På grunn av denne har noen i sin griskhet kommet bort fra troen, og de har gjennomboret seg selv med mange plager." (1.Tim 6,6-10) Det er mange ting som gjør at vår tid mer og mer ligner på tiden de første kristne levde i. Dette er en tid som minner om Roms forfallstid, da massene ropte på "brød og sirkus".

Vår tid er fornøyelsens tid, hvor man forsøker å drukne sine sorger i fornøyelse, forlystelse og grådighet. Vårt samfunn er et umettelig nytelsessykt samfunn, hvor til og med kjæledyr velter seg i luksus samtidig som mennesker dør av sult. I følge Jesus selv er dette overdrevne luksuslivet et endetidstegn

Ingen kommentarer: