mandag, april 14, 2008

65 årig veiviser og uredd Kristus-etterfølger



I går - søndag 13. april - fylte en god venn og medvandrer, dr.theol fader Roald Nikolai Flemestad 65 år. Jeg ble kjent med fader Roald Nikolai Flemestad, som nylig er valgt til den første biskopen for Den nordisk katolske kirke, for noen få år siden. Det har vært et privilegium og en stor glede og inspirasjon for meg å møte et så helstøpt menneske som fader Roald Nikolai. Han er kunnskapsrik. Etter å ha tatt embetseksamen på Menighetsfakultetet i 1968, ble han dr.theol i Strasbourg i 1970 med en avhandling om historieforståelsen hos den tyske teologen Ernst Troeltsch. Som dyktig fagteolog har han vært til stor hjelp og inspirasjon for mange, meg selv inklusive, gjennom det han har bidratt med gjennom artikler i ulike tidsskrifter, festskrifter, publikasjoner av ulik art, og ikke minst som foredragsholder og forkynner. Hos Flemestad finner man dybde, erfaringsbasert tro og en hengivenhet til Kristi kirke, Guds Ord og til Herren Jesus, som er sjelden vare i dette landet. Fader Roald Nikolai spilte en sentral rolle i bekjennelsesbevegelsen innen Den norske Kirke i over 20 år. I 14 år var han formann for bønne- og arbeidsfellesskapet Kirkelig Fornyelse, og han ble også den tydelige veilederen for mange da Den nordisk katolske kirke ble etablert. Høsten 1999 ble han ordinert til kirkens første prest, og senere generalvikar for biskopen.

Dagen derpå vil jeg gjennom denne bloggen få takke fader Roald Nikolai for vennskap og fellesskap, for hans djervhet og tydelighet når det gjelder å stå for "den tro som en gang for alle er blitt overgitt til de hellige." (Jud v.3) For hans evne til å inspirere andre til å søke troens røtter, både gjennom det skrevne ord, gjennom hans grundige forkynnelse og sist men ikke minst gjennom hans egne levde eksempel på hva det vil si å være en Kristi tjener. Om vi hadde hatt mange slike røster som denne ville vi ikke hatt den åndelige krisen Norge står midt oppe i. Fader Roald Nikolai står robust i stormen og etterlater ikke hjorden uten hyrde. Han viser vei, ved selv å gå den.

Da Samling på Kirkens grunn (SKG) etter mange års kamp for å skaffe livsrom for klassisk kristen tro innen Den norske Kirke, måtte innse at slaget var tapt, var fader Roald Nikolai strategen som formulerte slagoret om "å ta ansvar for egen fremtid". Det sier i grunnen veldig mye om hvem fader Roald Nikolai er og hva han står for.

Fader Roald Nikolai - takk for at du har tatt deg tid til å være en medvandrer i mitt liv, takk for den hjelp og støtte du har vært og er, og takk for dine bønner for meg og mine. Gratulerer så mye med de 65, og måtte Den Allmektige lyse over deg og for deg og gi deg mange, mange gode år i tjeneste for Kristi kirke og Herren Jesus selv.

1 kommentar:

Anonym sa...

BjornOlav:
Vi hade en så innerligt härlig bönestund idag Birgit och jag .Vi fick en så innerlig bön,när vi bad för dej! Var förvissad om att Herren ska hjälpa BjornOlav!
Vet du,att Jesus Han håller dej i sin hand BjornOlav,och Han bär dej varje dag,både dej,och din kära familj!Jag upplever en sån glädje,när jag skriver detta,för det är precis de,som vår Jesus gör,han bär oss varje dag!Halleluja!Ära vare vår Jesus!
Tack för dina förböner BjornOlav!
Ha en välsignad dag!
Karin