søndag, april 20, 2008

Tegnene på Jesu gjenkomst, del 1


I samtalene Jesus hadde med sine disipler rett før korsfestelsen, sier Han: "Når Jeg har gått bort og gjort i stand et sted for dere, skal Jeg komme igjen og ta dere til Meg. For der Jeg er, der skal også dere være." (Joh 14,3. Bibelen Guds Ord 07) Og når Jesus er tatt opp til himmelen fra Oljeberget utenfor Jerusalem, sier englene som også er vitne til Kristi himmelfart: "Galileiske menn, hvorfor står dere og stirrer opp mot himmelen? Den samme Jesus som be tatt opp fra dere til Himmelen, skal komme igjen på samme måte som dere så Ham fare opp til Himmelen." (Apgj 1,11) Helt siden den gang har Kristi forsamling ventet på Jesu gjenkomst.


Og Jesus selv har talt om ulike ting som skal være tegn på Hans gjenkomst. Dette er blant annet gjengitt i det som er blitt kalt Jesu eskatologiske tale - Hans tale om de siste tider, i Matt 24 og 25 og Luk 21.


Apostelen Peter skriver om de siste tider, og sier: "Og desto fastere har vi det profetiske ord, som dere gjør vel i å holde fast på, som på et lys som skinner på et mørkt sted, inntil dagen gryr, og morgenstjernen går opp i deres hjerter, da dere først og fremst vet dette at ikke noen profeti i Skriften er gitt til egen fortolkning. For aldri er noen profeti kommet fram ved et menneskes vilje, men Guds hellige mennesker talte drevet av Den Hellige Ånd." (2.Pet 1,19-21)


Jesus irettesatte sin egen samtid fordi de ikke skjønte seg på "tidens tegn", som varslet Hans første komme: "Når det er kveld, sier dere: Det blir pent vær, for himmelen er rød. Og om morgenen: Det blir dårlig vær i dag, for himmelen er rød og truende. Hyklere! Dere vet hvordan dere skal tyde himmelens utseende, men tidenes tegn kan dere ikke tyde." (Matt 16,2-3)


Jesu samtid skulle ha skjønt seg på tidene, for århundrer i forveien hadde Daniel og andre profeter forutsagt Hans komme. Simeon og Anna, som er nevnt i Lukas 2, fant tilstrekkelig grunn til å gå til templet, der de fant barnet Jesus, etter at de hadde studert de profetiske skriftene.


Det er tydelig at Gud vil at vi skal studere det profetiske ordet. Nesten 30 prosent av Skriften består nemlig av profetier. Det er ikke bare det at profetiene lærer oss om kommende begivenheter, men de forsikrer oss om noe annet: At Gud holder sitt ord og sine løfter!


Det gamle testamente inneholder for eksempel mer enn 100 profetier om at Messias skal komme. På grunn av disse profetiske forutsigelsene vet vi at Jesus i sannhet var Messias, for Han oppfylte dem alle sammen. Derfor kan også Guds barn i dag være sikre på at Han vil komme tilbake til Oljeberget i Jerusalem for å opprette sitt rike, ettersom Han lovte det - fem ganger mer enn Han lovte å komme første gangen! Hans første komme er et historisk faktum, og vi kan altså være fem ganger sikrere på at Han skal komme annen gang.


I en serie artikler som begynner med denne, skal vi se nærmere på noen av de tegnene Jesus fortalte om som skal gå i oppfyllelse før Han kommer tilbake.


(fortsettes)

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart,att du tar opp detta om Jesu tillkommelse BjornOlav!Det var det Holger Nilsson talade om igår,på mötet.Nu är det viktigt att vi har olja i våra lampor,och ständigt väntar på Brudgummen!

Jag tycker att det skulle vara underbart om vi kunde starta en bönering och be för varann,och för våra länder!Som Karin säger,att då kunde du bjornOlav vara vår böneledare!Kunde vi inte göra så,att vi hade en böne lista,som vi alla bad efter,där vi alla fick skriva var sin bön?
Ja det var ett förslag.Ni vänner på bloggen som är intresserade kan väl höra av er,vad ni tycker!

Jag har hittat en härlig sång,som passar så bra när vi talar om Jesu tillkommelse.Här är den;

Konungen Kommer!
Det lider emot afton
Och trafiken har dött ut. Maskinerna står stilla
arbetsdagen den är slut.
Inga brott blir mer begångna
ingen dom i världen blir fälld,
Ty jordens tid har nått sin ände,
och vår Konung snart är här!

Glada människor längs vägan,
hyllar Honom Frälsaren!
Dem som Han har fått välsigna,
fången som Han satte fri!
Unga gamla barn och vuxna
väntar på sin Herre Kär!
Alla de som mottog frälsning,
står i vita kläder här!

Jag ser stora skaror samlas,
jag ser Himlen i sin prakt!
En Guds basun förkunnar seger,
över synd och satans makt!
Alla strålar emot Jesus,
som i glansen träder fram!
Himlakörens stora ämne,
är en lovsång till Guds Lamm!

Se!Vår Konung kommer!
Vår Konung kommer!
Hör! Basunens toner ljuder,
Vi ser Jesus som Han är!
O,Ja! Vår Konung Kommer
Vår Konung Kommer!Vår Jesus hämtar oss hem!
Fridshälsningar till er alla! Karin